Barcelona

Federació

Notícia

Maragall: "Ada Colau ha de dir si acceptarà els vots dels senyors Valls i Collboni"


L'alcaldable s'ha reunit per segon cop des de la nit electoral amb Ada Colau per fer-li arribar la seva intenció de seguir negociant si es decideixen per buscar un acord amb Esquerra Republicana 

Ernest Maragall ha afirmat en compareixença a la seu d'ERC que la reunió amb Ada Colau ha sigut la primera en que han pogut parlar amb claredat: "Ara sabem que vol ser alcaldessa i sabem que només ho podrà ser si aconsegueix els vots del PSOE i del senyor Manuel Valls, és la seva única possibilitat", ha assegurat Maragall que ha insistit en l'oportunitat de formar un govern amb Ernest Maragall i Ada Colau. 

L'alcaldable també s'ha mostrat disposat a reprendre les converses "en l’àmbit programàtic, organitzatiu, sobre responsabilitats i funcions polítiques i executives, i també en l’àmbit del rol dels lideratges i sobre la responsabilitat que podem donar a una figura com Ada Colau d’acord als resultats. Però aquesta represa només tindrà sentit si els Comuns busquen l’acord amb ERC i orienten la seva prioritat i la seva acció i disponibilitat per reprendre les converses en aquest objectiu".

Acompanyat dels futurs regidors d'ERC Barcelona i altres candidats de la llista, així com dels membres de l'equip negociador, Maragall ha afirmat que "un govern ERC-BeC seria la millor expressió d'un govern progressista i republicà que obre vies amb les institucions de Catalunya i l’Estat". Tanmateix, li ha demanat a Colau que decideixi si els Comuns volen conversa o competició: "Que decideixin si volen jugar a guanyar o perdre, o a cooperar, construir i tirar endavant un projecte compartit. Nosaltres tenim una actitud positiva i oberta en aquesta direcció

"El tripartit d’esquerres és un artifici retòric per sostenir la candidatura. Ho sap Barcelona en Comí, Ada Colau i tothom. Deixem d’enganyar la ciutadania amb aquest refugi retòric que amaga l’autèntica voluntat de la seva proposta. Ada Colau ha de dir si acceptarà els vots dels senyors Valls i Collboni. Si es presenta és que els acceptarà", ha assegurat l'alcaldable republicà que li ha demanat directament a Colau si ho farà en la mateixa setmana que s’acaba 'el judici de la vergonya'. Maragall també ha recmarcat que "no és concebible que l’alcalde de Barcelona estigui pactant un acord de govern amb els còmplices d’aquesta vergonya. Només cal repescar el 155 i tot el que s’ha derivat. La pregunta no és si la senyora Ada Colau pot o no ser alcaldessa, la pregunta és si accepta el xec en blanc i la independència d’un acord amb socialistes i Manuel Valls i a reproduir això durant 4 anys o bé si estan oberts a acceptar i volen entrar en aquest diàleg amb ERC, amb la força guanyadora, amb la força que tindrà l’alcaldia de Barcelona si aquesta jugada no li surt bé"

Finalment l'alcaldable ha refermat la seva intenció d'entrar a fons a concretar les polítiques d'habitatge, aigua, turisme, economia, desigualtats, drets i llibertats, presos polítics… i de tots aquells temes que assegura que Colau no podrà parlar amb aquests altres companys de viatge: "Fins al dia 15 tindrem aquesta mateixa actitud i disponibilitat", ha conclòs.