Barcelona

Poblenou-Besòs

Notícia

Resultats històrics d'ERC a les eleccions municipals al Poblenou-Besòs!


Les eleccions a la ciutat de Barcelona, on ERC ha obtingut la victòria, han deixat als barris del Poblenou-Besòs uns molt bons resultats per a Esquerra Republicana de Catalunya. La formació republicana ha obtingut la segona posició al Poblenou-Besòs, assolint 11.900 vots i un percentatge del 22,9% al conjunt dels sis barris, un increment del 109% respecte 2015. Aquests resultats situen ERC com a segona força, a 219 vots del primer partit. Els sufragis rebuts col·loquen el territori de la Secció Local de Poblenou-Besòs per sobre del resultat d’ERC al conjunt de la ciutat de Barcelona (21,35%) en percentatge.

Si fem el desglossament per barris trobem que ERC ha estat primera força a dos dels barris. El Poblenou ha esdevingut, amb un 27% dels vots, el segon barri amb més vot a ERC de la ciutat, pujant gairebé 12 punts percentuals respecte 2015 i un 96% en vots totals. A la Vila Olímpica el partit ha obtingut la primera posició amb un 21,6% dels sufragis, i puja 9 punts i un 94% en vots respecte 2015.

ERC ha estat segona força a el Parc i la Llacuna, amb un 22,7% del vot, pujant quasi 11 punts i un 111% en vot. El partit ha estat també segona força a Provençals del Poblenou, amb un 22,2%, pujant 11 punts i un increïble 120% de creixement en vot total, i a Diagonal Mar i el Front Marítim amb un 22% i increments similars als de Provençals de Poblenou.

Finalment Esquerra Republicana ha estat, amb un 17,2% dels vots, tercera força al Besòs i Maresme i 2a força en algunes de les seves seccions censals. Els resultats han estat espectaculars, pujant 9,9 punts percentuals, amb un increment del 138% dels vots totals respecte 2015.

Aquests fantàstics resultats s’han sumat als de la resta de Sant Martí i atorguen a ERC 5 consellers de districte que tindran en aquest mandat, juntament amb els casals del partit, una feina ingent en mantenir i incrementar aquests resultats, i alhora assegurar la millora de la vida i el dia a dia del veïnat de tots els barris.