Barcelona

Federació

Notícia

Maragall: "Tenim un projecte progressista i per la defensa dels drets i les llibertats. Això no va de vetos, va de posar sobre la taula un projecte de ciutat i prendre decisions corresponents a partir de l'anàlisi de propostes"


El candidat a l'alcaldia de Barcelona proposa reprendre el diàleg amb Barcelona en Comú en una trobada amb el PSC per contrastar propostes i treballar en el millor projecte de ciutat


El candidat a l'alcaldia de Barcelona d'Esquerra Republicana, Ernest Maragall, ha mostrat la seva disposició a treballar fins a l'últim minut per un acord de govern amb Barcelona en Comú. Així ho ha explicat en una roda de premsa posterior a l'Executiva del Partit, on tal com ha explicat s'ha conclòs que s'ha arribat "al moment de les decisions". "No em quedaré esperant l'aplicació automàtica per ser alcalde com a llista més votada", ha dit, "presentaré la meva candidatura explícitament demanant el vot a les forces polítiques amb les quals puc compartir projecte de governació, progressisme i república". "Tenim un projecte progressista i per la defensa dels drets i les llibertats. Això no va de vetos, va de posar sobre la taula un projecte de ciutat i prendre decisions corresponents a partir de l'anàlisi de propostes", ha afegit.

Per aquest motiu Maragall ha demanat a Ada Colau una nova trobada per reprendre el diàleg: "No poso cap inconvenient a seure a la taula per parlar amb el senyor Collboni, però tothom sap quina és la meva proposta: progressisme i drets i llibertats". Maragall ha remarcat que aquesta disposició a noves converses es fan amb l'objectiu de pensar en la ciutat. "Això no va de vetos, va de posar sobre la taula un projecte de ciutat i a partir d'aquí prendre decisions corresponents a partir de l'anàlisi de propostes", ha afirmat, "sabem que amb el partit socialista hi ha diferències en aspectes programàtics i en l'àmbit dels drets i les llibertats, la nostra proposta segueix sent la mateixa: un acord de concentració amb Barcelona en Comú".

A només quatre dies de la constitució del plenari, l'alcaldable d'Esquerra Republicana està disposat a prendre la iniciativa: "Presentem la nostra proposta perquè estem convençuts que pot tirar endavant. Sense cap obstacle per part nostra, estem oberts a contrastar per què estem tan lluny del PSC". Aquesta nova trobada seria, ha dit, "una oportunitat perquè si hi ha altres propostes, es posin sobre la taula".

Maragall també ha explicat l'estructura de govern del seu projecte, el document que vol compartir en la taula de negociació, dividit en sis grans àrees: Presidència i Relacions Internacionals; Cohesió social; Règim intern, districtes i espai públic; Urbanisme i transició energètica; Impuls i desenvolupament econòmic; i Educació i cultura. Una proposta que no és "de govern tradicional", però que està disposat a tirar endavant perquè la candidatura té "la disponibilitat i la voluntat d'entrar-hi a treballar a fons amb Barcelona en Comú des del lideratge compartit" i la voluntat de fer-ho amb "un govern participatiu". 

Paral·lelament, ha defensat que caldrà treballar per "la llibertat de les preses i els presos polítics i pel retorn de les exiliades i exiliats per avançar en l'acord per la celebració d'un referèndum que permeti decidir sobre el futur polític de Catalunya". "Creiem fermament que podem compartir al 100% amb Barcelona en Comú i Ada Colau el programa que plantegem", ha conclòs. Maragall també ha recordat que demà dimecres acaba el "judici de la vergonya" i que participarà en les mobilitzacions programades. "Estic segur que serà una nova oportunitat de constatar aquesta coincidència amb Barcelona en Comú", ha afegit.