Barcelona

Federació

Notícia

Maragall: "Ens voldrien reduïts en aquesta negociació de poders i cadires, no ho farem. No juguem al mateix joc"


L'alcaldable assegura estar decebut amb el tracte d'aquest dies per part de la direcció de Barcelona en Comú i apela a la decisió conseqüent de les seves bases i electors en la consulta que avui han anunciat. 

Ernest Maragall, acompanyat dels regidors electes d'Esquerra Republicana a l'Ajuntament de Barcelona, ha afirmat en compareixença que avui "hem sortit de dubtes i han caigut totes les caretes. La senyora Colau ha deixat d’enganyar-nos i ha reconegut que el tripartit era un instrument tàctic per guanyar dies per fer evident que la única qüestió era l’alcaldia. És una llàstima que hàgim hagut d’esperar fins a avui per constatar-ho".

Respecte a les negociacions, Maragall ha volgut aclarir que en cap moment van obtenir resposta de Barcelona en Comú a les seves propostes: "ERC ha proposat en tot moment un projecte nítidament progressista per a la ciutat i cap resposta. Ni verbal ni per escrit. Els hem proposat un govern 50-50. Cap resposta, ni per escrit ni verbal. Els he proposat un lideratge compartit. Cap resposta, ni verbal ni per escrit. Tot això fa evident que l’única qüestió sobre la taula és l’alcaldia", ha insistit. També ha lamentat que el plantejament que fan els comuns a les seves bases fins demà no sigui prou honest: "Cap aliança amb el PSC seria una temptació sense la garantia aritmètica de Valls. Tot es redueix al senyor Valls. Els electors de Barcelona en Comú, distingint entre direcció i societat, ho tenen clar i per això totes les enquestes que es publiquen aquests dies tenen una coincidència: la clara preferència per un govern progressista entre ERC i Barcelona en Comú. La única pregunta real és: alcaldia amb el senyor Valls, sí o no. Aquesta és l’única real qüestió que es planteja avui Barcelona en Comú. Aquest és un pacte polític amb el senyor Valls d’un gran abast i veurem també si amb altres forces també", ha destacat Maragall. 

L'alcaldable també ha remarcat que "Barcelona en Comú ha insistit en un tripartit que sabia que no era possible. Com és que BeC, veient que no hi havia tripartit, no ha triat l’opció més amplia i sòlida des del punt de vista progressista que era l’aliança amb ERC? Com és que no s’han decantat per la força guanyadora a les eleccions? Altra cop, arribem a la mateixa conclusió: el que interessava no era la ciutat, el programa o el govern, ho era l’alcaldia. Em sento decebut de l’actitud que he viscut i he rebut aquests dies i setmanes per part del comuns. La direcció dels comuns no ha parlat clar"
Tot i així, Maragall no renuncia a defensar un govern sòlid i coherent i confia en la decisió de les bases dels comuns: "És una llàstima que la senyora Colau no hagi volgut iniciar unes negociacions profundes com mereix Barcelona. Mantindrem fins dissabte a les 17h la nostra candidatura i la nostra exigència democràtica. Apelem a les bases i electors de BeC. S’està tergiversant el seu vot i demanem que actuin en conseqüència"

"Ens voldrien reduïts en aquesta negociació de poders i cadires, no ho farem. No juguem al mateix joc. Som aquí perquè representem un projecte de ciutat amb un magnífic equip. Ens interessa tirar endavant el projecte de ciutat. Esquerra té massa responsabilitat i és massa forta. La nostra dignitat no està en venda", ha assegurat el cap de llista d'Esquerra que ha retret als Comuns que la ciutat hagi desaparegut del debat.

Finalment, Maragall s'ha mostrat ferm en mantenir la seva candidatura pel proper ple d'investidura de dissabte: "No renunciem a guanyar dissabte, és el que seria coherent amb els resultats i tenim encara unes hores perquè tot això es vagi definint i aclarint, començant per l’opinió dels afiliats de BeC. Mantenim la candidatura perquè és la millor proposta per Barcelona, l’únic govern que pot superar la dinàmica de blocs i mantenir un diàleg institucional amb la corresponsabilitat entre un partit que és independentista i un altre que no ho és. Trencar això va contra l’interès general del conjunt del país i de l’Estat", ha conclòs.