Barcelona

Grup municipal

Notícia

Maragall: “Governarem des de l’oposició, des d’on el senyor Valls i el senyor Collboni han decidit que ens pertocava”


En el seu discurs, Maragall ha assegurat que "ha estat un inmens privilegi redescobrir Barcelona, reviure-la pam a pam, sentir-la bategar, respirar, protestar, riure i plorar"

El president del grup municipal d’Esquerra Republicana, Ernest Maragall, ha afirmat aquesta tarda, en el marc del ple d’investidura a l’Ajuntament de Barcelona, que governarà “des de l’oposició on el Sr. Valls i el Sr. Collboni han decidit que ens pertocava. Però ho farem amb el mateix entusiasme, la mateixa convicció amb la que hauríem governat si l’estranya parella formada per l’aritmètica electoral i una ben determinada manera d’entendre la política no ens ho hagués impedit”, ha afegit.

Maragall ha lamentat haver estat apartat de l’alcaldia, tot i haver guanyat les eleccions municipals, “una votació tant curiosa com poc coherent o contradictòria”. El president del grup municipal republicà ha assegurat que “ara ja és una realitat indiscutible, 21 vots pesen més que tota la lògica i tota la convicció progressista i republicana”. En aquest sentit, ha advertit que “en prenen nota, sense exclamacions, sense massa soroll i amb ple respecte per les decisions que cadascú pren en ús de la seva llibertat i responsabilitat”.

Sobre la legislatura que tot just arrenca, Maragall ha demanat que “ningú pretengui decidir o explicar-nos quin ha de ser el nostre rol a partir d’ara”. I ha destacat que “no necessitem carícies ni, encara menys, consells interessats. No serem aliats mesells i dòcils d’un suposat progressisme intocable o indiscutible”. “No ens tendeixin les mans, si us plau. Avui no”, ha reblat. El president del grup d’ERC ha asseverat que “nosaltres sabrem decidir el que considerem la millor defensa de l’interès general en cada moment. Nosaltres estem orgullosos del camí que ens ha dut fins aquí i determinats a seguir-lo tirant endavant a partir d’aquest mateix instant”.

Maragall també ha tingut paraules per a Quim Forn, present al ple d’aquesta tarda: “nosaltres sabrem llegir el significat profund de la seva presència emocionant, i de la seva absència tan bon punt acabi aquest ple. Sabrem distingir el gest de compromís, sabrem reconèixer l’horrible silenci de la presumpta neutralitat, sabrem escoltar el soroll de l’ambigüitat calculada i sabrem detectar l’habilitat per ubicar-se en un dels blocs mentre es fa ostentació de voler-los defugir”. “I, per tant, que ningú es permeti presumir de progressisme si al mateix temps no assumeix el compromís més ferm per guanyar la llibertat definitiva del senyor Forn i tots els presos i preses polítiques, i per conquerir la plenitud democràtica que ens permeti a tots decidir sobre el futur polític i institucional de Catalunya”, ha afegit.

Ernest Maragall ha volgut cloure el seu discurs recordant que “Des d’ara cada minut de cada dia en aquesta casa o a qualsevol punt de la ciutat, estarà orgullosament empeltat de la petja, la mirada i l’acció política de Pasqual Maragall, el meu germà que també és germà de tots els ciutadans i ciutadanes de Barcelona”.