Barcelona

Sant Martí

Notícia

ERC puja fins la 2a posició a Sant Martí


Esquerra Republicana ha aconseguit el suport de 24.783 veïnes i veïns del districte de Sant Martí a les darreres eleccions municipals del 26M. Es tracta d’un resultat històric al districte que no s’havia donat mai en uns comicis municipals a Barcelona des que la ciutat va tornar a convocar-ne el 1979.
 
ERC ha recollit un 22,4% dels vots al districte, passant a col·locar-se de tercera a segona força i gairebé empatant amb Barcelona en Comú (22,8%). Això significa que la candidatura republicana ha aconseguit més del doble de suports al districte que en els anteriors comicis el 2015. En aquella ocasió, 11.974 persones van escollir la papereta d’ERC. A més, el groc s’ha imposat a tres barris de Sant Martí: el Camp de l’Arpa del Clot, el Poblenou i la Vila Olímpica del Poblenou.


 
Tots i cadascun d’aquests vots han estat decisius i han contribuït a la victòria republicana a la ciutat, que no hagués estat possible sense aquests gairebé 25.000 vots des de Sant Martí. Si, en les eleccions municipals de fa 88 anys, el triomf d’Esquerra Republicana a Barcelona i les principals ciutats del país va propiciar la coneguda declaració de la República Catalana dins d’una federació de Repúbliques ibèriques per part del president Lluís Companys des del Balcó de la Generalitat, enguany, el vot de les barcelonines i barcelonins ha fet guanyadora de nou la històrica formació, fet que no passava des de l’esmentada República.
 
Finalment, l’alcaldessa Ada Colau ha estat investida amb els vots del PSOE i C’s. Buscarà formar govern sense la força guanyadora dels comicis, previsiblement en coalició amb el PSC. Tot i així, la primera força a nivell de Barcelona va ser la coalició ERC-Nova. El tàndem format per l’exconseller Ernest Maragall i l’exdiputada Elisenda Alamany va obtenir 10 regidores i regidors i 160.990 vots, 4.833 més que BComú. ERC també ha guanyat les municipals a Catalunya, amb un 23,5% dels vots (seguida pel PSC amb un 21,9%), 3.107 regidores i regidors (per davant de JxCat, amb 2.798) i 359 alcaldes i alcaldesses investits (per darrera dels 370 de JxCat).
 
Això, i molt concretament el gran resultat sense precedents al districte de Sant Martí, no hagués estat possible sense l’esforç i compromís de prop d’un centenar de voluntàries i voluntaris que han fet campanya en els nostres barris. Des d’ERC Sant Martí, volem agrair la feina i implicació de totes i cadascuna d’aquestes persones, que han aconseguit els millors resultats del partit en unes eleccions municipals des de la Segona República.
 
En els propers 4 anys i més enllà, caldrà seguir treballant per a fer possible una realitat somniada i construïda col·lectivament. Fem-ho. Reimpulsem Barcelona.