Barcelona

Gràcia

Notícia

Comunicat de suport a l'escola Nou Patufet


El Nou Patufet neix el setembre del 2015, a partir de la iniciativa de la societat civil per donar resposta a una necessitat de serveis educatius al barri, donat que l'Escola Patufet tanca per jubilació. Així, es tracta d’una escola cooperativa d’una sola línia (dels 3 als 16 anys) arrelada al barri de Gràcia. Al 2018, UNICEF reconeix Nou Patufet com a centre educatiu referent en Educació en Drets d’infància i Ciutadania Global, i des d'aquest curs passat, estan acreditats amb el Segell Smart, segell d’innovació educativa.

Tot i la consolidació del projecte d'autoocupació i autogestió, que enguany assolirà un ple tècnic amb 340 alumnes, l'inici del proper curs per als més petits, està ple d'incerteses degut a problemes burocràtics entre el districte i l'ECA, Entitat Col·laboradora de l'Administració.

Nou Patufet està repartit en 3 locals de lloguer autoritzats al carrer Encarnació, 22 i 23, i al carrer Bruniquer, 25. 

Per donar sortida al model educatiu, Nou Patufet va fer una gran inversió i va comprar el 2017 un local al carrer Encarnació 58, per adequar-lo per donar servei a Educació Infantil (P3-P5) en un únic local (actualment s'ubiquen als dos locals d'Encarnació). El procés d'adequació del local requereix tenir tots els permisos necessaris per poder fer les obres, i en aquest punt estan. El mes de febrer l'ECA va demanar unes petites modificacions, des d'aleshores el projecte ha obtingut el vist-i-plau de Bombers i del districte de Gràcia però el permís d'obres continua sense arribar. És per aquest motiu que encara no han començat les obres que tenen una durada prevista de 4-5 mesos. 

I mentrestant, el districte informa del precinte dels dos locals d'Encarnació el proper 24 de juliol a les 12h (enmig dels casals d'estiu) per cessament de l'activitat, quan encara no han atorgat el permís d'obres pel nou local, amb el greuge que suposa per a un bon nombre de famílies de Gràcia que no tenen clar si els seus fills podran escolaritzar-se per un permís que no arriba, tot i tenint constància el districte. Aquest no és el govern que volem.

Des d'Esquerra Republicana de Gràcia, ens posem a disposició de la direcció de l'escola i de les famílies per allò que puguem ajudar en assegurar l'escolarització dels seus fills i filles.  

Núria Pi
Consellera de Districte de Gràcia