Barcelona

Sant Martí

Notícia

Elegits els nous consellers i conselleres de districte d’ERC Sant Martí


Esquerra Republicana ha nomenat els seus consellers i conselleres de districte de cara als propers quatre anys de legislatura a Sant Martí . Els càrrecs van ser designats per votació dels militants d’ERC Sant Martí al 26è Congrés de Districte de la formació, celebrat el passat 29 de juny al Centre Cívic Can Felipa.
 
Al llarg del Congrés, els presidents d’ ERC Sant Martí, Poblenou-Besòs i Clot-Verneda van fer balanç del darrer mandat i es van votar els cinc consellers i conselleres que representaran al Consell de Districte els 24.783 veïns i veïnes de Sant Martí que van votar ERC a les darreres eleccions municipals. Abans de sotmetre’s a les votacions, els candidats i candidates van tenir l’oportunitat d’adreçar al públic.
 
Com a consellera portaveu, va ser elegida Lourdes Arrando i per tant, continuarà exercint el càrrec com la darrera legislatura. Per a la resta de la llista, les altres quatre persones escollides com a consellers de districte van ser Joan Carles Canela, Jordi Rallo, Oriol Puig i Núria Mateo.
 
El Congrés va comptar amb la presència del diputat José Rodríguez i la regidora Trini Capdevila, que ha estat la regidora adscrita a Sant Martí del grup municipal d’ERC al llarg d’aquests quatre anys. Al final del Congrés, un homenatge en agraïment a la seva feina i dedicació al districte . Tal i com ja va anunciar ella mateixa abans de les eleccions, Trini Capdevila es retira de la política de primera línia, tot i que es planteja tornar a l’activisme veïnal o lluitar des de les entitats i societat civil.
 
D’aquesta manera, queden definits els consellers de districte d’ERC Sant Martí per a la propera legislatura. En base als resultats electorals del 26M, la composició completa del Consell de Districte a partir d’ara estarà configurada per 6 consellers de districte de BeC , 5 d’ ERC , 5 del PSC , 3 de Cs i 2 de JxCat , d’un total de 21.
 
Un cop presa aquesta forma, el Consell de Districte retornarà al seu ritme habitual post-eleccions a partir del primer Consell Plenari , que se celebrarà previsiblement a finals de juliol . A partir de llavors, quedarà reactivada la política municipal de màxima proximitat i caldrà que les noves conselleres i consellers de districte posin fil a l’agulla per a treballar pels veïns dels 10 barris del districte.