Barcelona

Grup municipal

Notícia

Jordi Coronas: "Si el que es pretén és escanyar l'oposició durant 4 anys, no estem disposats a acceptar-ho"


El portaveu del Grup Municipal d'Esquerra Barcelona valora les negociacions del cartipàs municipal acompanyat dels portaveus d'altres grups de l'oposició

El Grup Municipal d'Esquerra considera que el cartipàs de l'Ajuntament de Barcelona ha de representar proporcionalment l'oposició, que és majoria en el Ple Municipal: "Les propostes que hem rebut fins ara per part del govern, no responen a aquests criteris. El que pretenen és escanyar l’oposició durant 4 anys i en cap cas estem disposats a acceptar-ho", ha afirmat el regidor Jordi Coronas que també creu important que les presidències de les comissions siguin exercides per la oposició, tal com ha succeït en els darrers dos mandats municipals, per tal de poder exercir el control necessari sobre el govern, així com les presidències de Districte atès que el govern municipal disposa de les regidories. "En la proposta signada pels quatre grups, proposem que al govern li correspongui un 60% del personal eventual, BeC i PSC tenen un 44% de representació al plenari municipal i un 40% per la oposició", ha afegit el regidor d'Esquerra.

Així mateix, Coronas ha posat de manifest la negativa del govern municipal per negociar conjuntament amb la resta de grups el cartipàs de l'Ajuntament de Barcelona: "Les negociacions de cartipàs històricament s’han fet sempre amb tots els grups municipals alhora, tant de govern com d’oposició.  Enguany el govern ens ha anat convocant per separat sense generar el consens necessari i que sempre s’ha produït en els darrers mandats municipals. La resposta del govern ha estat dir que fins a la Junta de Portaveus prevista per dijous, no ens convocarà a tots i totes juntes tal com hem demanat, per això hem convocat aquesta compareixença. És tracta d'un tema de fair play polític. Nosaltres faríem les coses d’una altra manera", ha criticat Coronas.

El portaveu republicà també ha retret a les formacions de govern que allarguin el termini de les negociacions fins l'últim dia, doncs "la ciutat està patint conseqüències per un cert desgovern, problemes de seguretat, habitatge i ocupació d’espai públic, i l’alcaldessa està absent a aquesta realitat que afecta la ciutat"

"L’oposició hem de comptar amb els mitjans necessaris per fer la nostra feina i poder fiscalitzar i millorar la vida de la ciutadania. No demanem res extraordinari. Per això tornem fer la petició formal al govern municipal perquè ens convoqui a tots els grups alhora per discutir de manera conjunta els elements que conformen el cartipàs municipal, fer arribar les consideracions dels diferents grups i escoltar el govern", ha conclòs Jordi Coronas convençut que amb voluntat i bones maneres, es pot assolir un acord abans del plenari previst per al dia 16 de juliol.