Barcelona

Grup municipal

Notícia

Maragall: "És escandalós que la fiscalia demani que Quim Forn no participi en el ple per risc de reiteració delictiva, és un greuge a la ciutadania i a l'Ajuntament"


El president del Grup Municipal d'Esquerra Barcelona valora positivament l'escrit de l'alcaldessa per demanar la participació de Forn al ple municipal tot i que lamenta que hagi renunciat a fer-ho en nom de la institució.

El cap de l'oposició, Ernest Maragall, ha titllat d'"escandalós" el posicionament de la fiscalia per impedir que Quim Forn, com a regidor i pres polític, participi en el proper ple de cartipàs de l'Ajuntament de Barcelona: "Avui comprovem a través de la Fiscalia que el partit socialista és el partit de la negació del diàleg i dels drets bàsics. Constatem la reiteració i agreujament de l'actitud d'aquesta institució de l'Estat en vers dels drets i llibertats, un posicionament que afecta el país i l'Ajuntament com a institució. No hi ha cap risc de reiteració delictiva. D'altra banda, Maragall també ha valorat positivament l'escrit de l'alcaldessa per demanar la participació de Forn al plenari, tot i creure que és significatiu que no ho faci en nom de l'Ajuntament: "Aquesta és una primera i explícita escletxa entre les formacions de govern, una ruptura en la responsabilitat institucional sobre els drets i llibertats. Esperem que no s'aprofiti l'absència de Quim Forn per alterar les majories del ple i trobem una solució per respectar els seus drets i la voluntat democràtica de la ciutadania de Barcelona"
Pel que fa a l'acord de la Diputació, el president del Grup Municipal d'Esquerra creu que la decisió de JuntsxCat per atorgar lliurement la presidència al PSC, és avui especialment greu: "Ells han triat el 155 i han d'assumir la seva responsabilitat i és important saber quina és la manera de reconduir el país i enfocar les institucions a partir d'ara". Maragall creu que és important que Esquerra no es quedi atrapada en l'enfrontament: "No ens hem de quedar en la divisió de l'independentisme que el PSC creu que ha aconseguit. Hem de liderar el país des de la confiança que les últimes eleccions generals, municipals i europees ens ha conferit la ciutadania. ERC té l'obligació d'exercir el lideratge i posar-se al servei del país i del projecte de llibertat i emancipació".

Així mateix el líder republicà considera que la suma dels acords de govern a l'Ajuntament i a la Diputació demostra un escenari on els Comuns renuncien als seus posicionaments tradicionals i a les polítiques transformadores: "És una renúncia que demostra l'hegemonia i control polític dels socialistes a l'Ajuntament i a que Barcelona tingui un paper en la lluita pels drets i les llibertats"

"ERC s'ha convertit en un objectiu comú a batre però aguantarà, perquè té la confiança, assumirà el lideratge del projecte sobiranista a Catalunya, des del govern de Catalunya, des dels ajuntaments, amb responsabilitat, determinació i ambició, connectats amb la ciutadania i les entitats que volen recuperar el projecte de llibertat per a Catalunya", ha conclòs Ernest Maragall.