Barcelona

Grup municipal

Notícia

ERC sol·licita un ple extraordinari per a la regulació del preu dels lloguers i la creació d'una comissió d'estudi a Barcelona i l'AMB


El ple extrardinari d'habitatge, que el govern haurà de convocar en els pròxims 15 dies, se celebrarà a petició del grup republicà i amb la signatura de dos regidors de JuntsxCat 

Aquest matí la regidora d'Esquerra, Eva Baró, ha donat detalls de la petició del Grup Municipal per celebrar un ple extraordinari sobre habitatge amb l'objectiu d'instar de nou al govern de la Generalitat a tramitar un projecte de Llei per a la regulació dels preus dels lloguers, així com la creació d'una comissió no permanent d'estudi a l'Ajuntament de Barcelona, tal com permeten els articles 35 i 39 bis del ROM, per mesurar les conseqüències sobre l'aplicació i possible repercussió que tindria la regulació dels contractes d'arrendament d'habitatge a la ciutat comtal i a la resta de l'Àrea Metropolitana.

"Des d’ERC no deixarem de lluitar pels drets a l’habitatge i la regulació del preu dels lloguers. Barcelona ho necessita i ens hi hem de tornar a posar. No acceptem excuses: si un camí no és possible n'encarrilem un altre, però calen solucions estructurals", ha afirmat la regidora republicana que considera urgent que el consistori barceloní impulsi la lluita contra l'emergència habitacional, especialment palesa a la ciutat de Barcelona on el preu mitjà del lloguer ha anat augmentant de manera exponencial en els últims anys, situant-se el 2018 en uns 929,6€/mes de mitjana, segons les últimes dades de l'O-HB. Els republicans creuen que és el moment de fer un pas endavant i posar-se al nivell d'altres ciutats europees com París o Berlín, amb una problemàtica semblant pel que fa al preu dels lloguers i que han optat per regular-lo: "A Barcelona i la seva Àrea Metropolitana el preu mitjà del lloguer s'ha incrementat fins arribar a gairebé 1.000 euros.  No podem passar d’un tema com aquest. És una demanda generalizada per la societat civil i és important que ens hi posem a treballar ja. Si revisem l’acord del govern municipal, es diu que s'està per la regulació de preus, per tant no concebim una altra posició que no sigui donar-li suport i treballar per la regulació que és una de les grans preocupacions dels barcelonins i barcelonines". D'aquesta manera el ple de l'Ajuntament debatrà si s'aposta per la regulació del preu dels lloguers a través de les competències i la voluntat de la Generalitat de Catalunya, tal com ja va quedar demostrat amb la recent redacció del Decret Llei de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes d'arrendament d'habitatge i de modificació del llibre cinquè del Codi civil de Catalunya en l'àmbit de la penyora.

D'altra banda, Eva Baró també ha aclarit que ERC ha facilitat amb una de les seves signatures la petició per fer un ple extraordinari de seguretat: "És un debat imprescindible i urgent. No volem generar cap alarma però si constatar que en matèria de seguretat les coses no van bé, només cal veure el degoteig de notícies dels últims dies", així com s'ha referit a les negociacions del cartipàs municipal plenament convençuda que s'arribarà a un acord abans de demà: "S’hi està treballant molt intensament. Ens mantenim en la posició que no deixarem que es limiti la feina de l’oposició i hem fet una proposta prou generosa que estem segurs que servirà per arribar un acord", ha assegurat Baró.