Barcelona

Grup municipal

Notícia

S'aprova la proposta d'ERC per instar el Parlament a regular els lloguers i crear una comissió d'estudi


El consistori tira endavant la proposició del grup republicà amb el vot a favor de JuntsxCat i ERC,  les abstencions de BeC i PSC i els vots en contra de Cs, PP i BCN Canvi.   

Aquest dimarts, el ple extraodinari d'habitatge a l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat la proposta d'ERC per instar de nou al govern de la Generalitat a tramitar un projecte de Llei per a la regulació dels preus dels lloguers, així com la creació d'una comissió no permanent d'estudi a l'Ajuntament de Barcelona, tal com permeten els articles 35 i 39 bis del ROM, i d'aquesta manera mesurar les conseqüències sobre l'aplicació i possible repercussió que tindria la regulació dels contractes d'arrendament d'habitatge a la ciutat comtal i a la resta de l'Àrea Metropolitana.

La regidora Eva Baró ha demanat responsabilitat al govern municipal per tal d'impulsar la lluita contra l'emergència habitacional i la regulació del preu dels lloguers que ha anat augmentant de manera exponencial en els últims anys: "La situació de l’accés a l’habitatge a la ciutat de Barcelona és molt preocupant. Tenim una emergència habitacional que no disminueix ni està ben atesa amb una taxa de sobreesforç que fa que més del 40% dels barcelonins dediquin al lloguer el 40% dels seus ingressos.  Per Esquerra el problema de l’habitatge és una prioritat, per això el primer ple extraordinari que proposem aborda la regulació dels preus dels lloguers com a mesura estructural. En els propers minuts veurem fins a quin punt és una prioritat també per l’actual govern."

Baró ha demanat apostar conjuntament per la regulació del preu dels lloguers a través de la modificació del llibre cinquè del Codi Civil de Catalunya en l'àmbit de la penyora: "El present Ple extraordinari té un objectiu perfectament assumible i de mínims per a qualsevol projecte polític: donar una oportunitat a un debat que la ciutat necessita i que ens correspon impulsar, que és la regulació de preus escoltant la societat civil. Barcelona té la força, té la necessitat i es mereix un debat d'aquestes característiques", ha afirmat la regidora republicana que també ha destacat la demanda feta ahir mateix pel Sindicat del Raval o durant molts anys per la PAH o l'Observatori DESC". 

Després de la intervenció de la regidora de BeC, Lucia Martín, Baró ha demanat responsabilitat i coherència amb el perfil marcat pel Comuns durant tot aquest temps: "Plantegem un debat necessari. Mirem endavant, no enrere ni cap als altres. El codi civil ha estat punta de llança per regulacions estatals que s'han fet a posteriori. És una escletxa que cal aprofitar constructivament. Han de ser conseqüents amb allò que sempre han defensat".