Barcelona

Sant Martí

Notícia

Plenari de constitució del districte de Sant Martí


El dijous 25 de juliol a la sala d’actes de la seu del Districte, a la plaça Valentí Almirall, va tenir lloc la sessió plenària de constitució del Consell Municipal del Districte de Sant Martí. La sala es va omplir completament de públic que volia  presenciar la sessió. Entre el públic assistent s’hi van trobar des de persones representants de les entitats més rellevants del Districte fins a antics regidors i membres del Consell de Districte d’anteriors mandats.
 
Després de la benvinguda del regidor David Escudé, els 21 nous consellers i conselleres van prometre els seus càrrecs, cosa que va tenir lloc amb molt diverses fórmules de prometença.
 
La regidora de Ciutadans, Marilén Barceló, va ser escollida nova presidenta del Consell de Districte de Sant Martí, amb 16 vots favorables i cinc vots en blanc dels consellers d’ERC (van votar a favor BComú, el PSC, JxC, Ciutadans i Barcelona pel Canvi).
 
Seguidament els portaveus dels diferents grups municipals van intervenir per presentar la voluntat inicial dels grups. La portaveu d’ERC  Lourdes Arrando, en primer lloc, va donar les gràcies a les 24.783 persones que van dipositar la seva confiança en el partit. Reconeixent alhora la feina realitzada per tots els companys i companyes a diari a peu de carrer.
 
Va recordar que ERC va guanyar les eleccions amb un resultat històric. Malgrat això, va fer esment que estarem a l’oposició perquè així ho van voler Comuns, PSC i Valls. L’oposició del partit serà constructiva però crítica, fiscalitzant tot allò que es consideri que no vagi bé pels nostres barris, a partir del diàleg, el respecte i la col·laboració.
 
Cal dir que en aquest mandat Esquerra comptarà amb cinc consellers i consellers a disposició dels veïns i les veïnes de Sant Martí amb la promesa de treballar amb honestedat, transparència rigor i proximitat (Lourdes Arando, Joan Carles Canela, Oriol Puig, Núria Mateo i Jordi Rallo).
 
Va acomiadar les seves paraules amb la benvinguda als 21 consellers i conselleres que  avui s’estrenen. També va donar la benvinguda als regidors i regidores dels diferents grups i de forma molt especial a la regidora adscrita a Esquerra, l’Elisenda Alamany, dona, profundament feminista i defensora dels drets, la democràcia, la justícia social i la llibertat.
 
Per acabar el parlament la consellera Lourdes Arando va exigir la llibertat dels presos i preses polítiques i el retorn dels i les exiliades de forma immediata.