Barcelona

Grup municipal

Notícia

Jordi Coronas: "L'esquerra ha de saber fer front als problemes de seguretat perquè la dreta no ocupi el discurs i fomenti actituds xenòfobes"


Els portaveus d'Esquerra a l'Ajuntament de Barcelona consideren que el govern municipal el formen dues forces "que viuen d'esquenes l'una de l'altra" i que no aporta solucions pel problema de seguretat sinó que es limita "a culpar tothom" 

Aquest dimarts, la regidora i portaveu del Grup Municipal d'Esquerra, Elisenda Alamany, ha titllat de "desafortunades" les darreres declaracions de l'alcaldessa Ada Colau on culpava la resta d'institucions de la situació que viu la ciutat: "En el mandat anterior el govern va tenir dues febleses. No va passar de les bones intencions a les solucions i es va aïllar de les institucions i del país. Aquesta dinàmica ha continuat i la ciutadania ho percep”. Per Alamany, aquest és un govern “sense solucions que culpa a tothom”. Un govern amb dues forces “que viuen d'esquenes l'una de l’altra", ha criticat la regidora, convençuda que aquest nou curs Esquerra l’encararà amb l'actitud propositiva que han tingut durant l'estiu.

"Aquest govern que es va anunciar com més fort, però ni se’n surt ni es deixa ajudar", ha afegit el portaveu del grup, Jordi Coronas, que també ha explicat que es va reunir amb el Tinent d’Alcalde Albert Batlle per fer-li saber que els republicans estan disposats a aportar i proposar solucions reals. Coronas també ha demanat que el govern “no posi ERC al mateix sac que a d’altres formacions”, doncs fa temps que adverteix del que està passant: "Aquest govern no accepta propostes. Es nota en el dia a dia de l’acció de govern. Nosaltres no hem parat com a Grup mentre l’alcaldessa ha estat desapareguda limitant-se a fer un vídeo de 8 minuts per tirar pilotes fora. Tenim un govern feble i aïllat", ha reiterat Coronas.  

El portaveu dels republicans també ha explicat que el govern municipal està dificultant la feina de la resta de grups: "Deien que Esquerra seria un soci prioritari, però no és així. No volen que fem bé la nostra feina com a primera força del consistori. Ja ho vam comprovar a les negociacions del cartipàs i ara ens veten l'ús de l'un espai obert a tot el personal de l'Ajuntament  com és el terrat de Maria Aurèlia Capmany, per fer una roda de premsa amb periodistes com ja hem fet altres cops".

D'aquesta manera, ERC esperarà si el consistori es decideix a regular l'ús dels espais comuns a la propera Junta de portaveus i seguirà lluitant perquè es respectin els drets de tots els grups: "No pararem de demanar i presentar iniciatives com les que vam plantejar als darrers plens extraordinaris dsobre habitatge i el 17A i com les propostes que vam presentar per millorar els espais de premsa a la Casa Gran. Comença un nou curs i ho fem amb moltes ganes i amb la força de 10 regidors i 46 consellers de districte", ha conclòs Coronas.