Barcelona

Federació

Notícia

Un miler de persones reivindiquen els drets i la llibertat al dinar solidari de la Diada


Un miler de persones s’ha reunit aquest dimecres 11 de setembre al Parc de Joan Miró en un dinar solidari organitzat per Esquerra Republicana. Militants, simpatitzants i amics han reivindicat la lluita pels drets i la democràcia, com ha remarcat el president del Grup Municipal d’Esquerra a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, en una Diada on prenen “una significació especial els mots de dignitat i llibertat”. “Prenen el sentit que nosaltres els donarem exercint-los, actuarem amb dignitat i exercint els nostres representants polítics a casa”, ha exclamat.

Maragall també ha volgut recordar el paper clau de Barcelona en la mobilització: “Avui Barcelona és Catalunya d’una manera especial. Barcelona serà al capdavant de la lluita, serà la Catalunya ciutat. Visca la República catalana i barcelonina”.Al seu torn, tant el president del Parlament, Roger Torrent, i el diputat del Congrés Gabriel Rufián han demanat la màxima mobilització en record d’Oriol Junqueras, Marta Rovira, Raül Romeva, Carme Forcadell, Dolors Bassa i de tots els presos i exiliats. Una mobilització que, tal com ha dit el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha de fer que el govern espanyol “aprengui que aquí no hem vingut a renunciar, hem vingut a guanyar”.

A través d’un vídeo des de Ginebra, Marta Rovira ha demanat que la ciutadania catalana torni a demostrar que segueix “forta malgrat la repressió, les amenaces i la pressió constant”. “Seguim determinants per arribar al final. Només podem ser republicans si volem que el futur del país passi pel progrés social i per la prosperitat econòmica”, ha asseverat.

En aquest sentit, la portaveu al Parlament, Marta Vilalta, ha recordat que els pròxims mesos vindran “moments durs com la sentència”, pel que més “cal sortir al carrer per demostrar-los que som més que mai”. “La Diada és el dia de dir que tots estem conjurats a persistir, lluitar i dir-los que estem preparats, que a repressió no ens pararà i que estem a punt per a la sentència que voldrà retallar la democràcia. Sortirem en defensa dels drets i les llibertats”, ha conclòs.

En la mateixa línia, el president d’Esquerra Barcelona, Robert Fabregat, ha animat tothom a assistir a la manifestació: “Cal tornar-hi a ser. No defallim, persistim i aixequem-nos amb el cap ben alt. Hi serem sempre i ho tornarem a fer”.En l’obertura del dinar, la portaveu del Jovent Republicà de Barcelona, Maria Lecha, ha reclamat millores per a les joves generacions. “Patim la precarietat laboral, les dificultats per accedir a l’habitatge, la contaminació i privatització de l’espai públic”, ha apuntat. Un discurs que ha volgut enfortir la diputada al Congrés Marta Rosique, qui ha reivindicat el paper del jovent en la lluita. “Es crea el relat que els joves no estem mobilitzats. Qui està liderant els moviments feminista, ecologista, antifeixista i independentista? Els joves sempre hem sigut punta de llança de tota mobilització”, ha refermat.