Barcelona

Grup municipal

Notícia

Ernest Maragall: "Prenem la iniciativa i presentem el Govern d'impuls per servir l’interès general i per transformar la ciutat"


- El líder republicà creu que el govern actual només ha demostrat improvització i es mostra convençut que "la ciutat no pot esperar més a tenir un bon govern i un bon pressupost" per això es compromet a treballar per la ciutat amb rigor i arrossegar majories alternatives.

Els 10 regidors i regidores del Grup Municipal d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, acompanyats dels 46 consellers de districte, han presentat avui el 'Govern d'impuls' per marcar la pauta i fer un dibuix de futur de l'estratègia global de la ciutat, tal i com ha detallat Ernest Maragall: "Li diem Govern d’impuls a consciència, perquè volem reprendre el concepte tradicional de govern a l’ombra. No serem un soci preferent però tampoc ens dedicarem a posar pals a les rodes. Condicionarem positivament i buscarem el millor per la ciutat, volem servir l’interès general i no només complir amb un rol predeterminat d’oposició critica".

Maragall creu que el govern actual està encallat en la improvització i no acaba de trobar el to i ni la decisió: "la ciutat no pot esperar a tenir un bon govern i un bon pressupost que inclogui estratègia de seguretat, per exemple. De moment no veiem un govern de futur, per això prenem la iniciativa". El Grup Municipal d'ERC ja va iniciar el camí amb la proposta de dos plens extraordinaris sobre habitatge i la investigació del 17A abans de l'estiu i la setmana vinent encetarà les comissions del nou mandat amb una bateria d'iniciatives per millorar la ciutat: "Tenim tota la capacitat i voluntat de posar sobre la taula aquesta estratègia de futur i treballarem amb un determinat estil individual i col·lectiu, des del rigor i la solvència dels regidors i regidores que tenen un coneixement profund de Barcelona", ha afirmat Maragall que també ha volgut destacar el seu compromís amb la transformació social i política de la ciutat.


Deu regidors dividits en àrees temàtiques per impulsar la ciutat i fiscalitzar el govern

Els deu regidors d’ERC estaran distribuïts en àrees temàtiques i sectorials, per tal d’esdevenir la referència en cadascun dels àmbits que afecten a la governació de la ciutat. Elisenda Alamany, responsable de l’àrea de drets de ciutadania, feminismes i bon govern ha destacat que el moment que passa el país “requereix que la capital estigui a l’altura”. “Prenem la inicativa perquè volem que Barcelona estigui present en la defensa dels drets i les llibertats i no volem que perdi aquest ADN”, ha reblat Alamany, que ha insistit en aprofundir en la perspectiva de gènere a totes les àrees i en fomentar l’esport, especialment femení.

Jordi Coronas, responsable d’organització, territori i seguretat ha posat l’accent en aquest darrer àmbit. “No entregarem el discurs de la seguretat a la dreta”, ha afirmat, apostant per la modernització dels cossos policials, de bombers i d’emergències i la millora “a nivell de recursos humans i d’equipaments”.

Per la seva banda Miquel Puig, regidor responsable de l’àrea d’economia i equitat, ha centrat el seu discurs en el turisme: “no genera necessàriament riquesa”, ha avisat. “Ni s’ha fet prou per limitar el turisme ni s’ha fet prou bé com diuen les sentències sobre el PEUAT”, ha continuat Puig, que ha prioritzat “dirigir el turisme” per aconseguir “una ciutat rica i equitativa”.

L’habitatge, com a un dels principals problemes de la ciutat, estarà inclòs dins l’àrea de drets socials, amb la regidora Montse Benedí com a responsable i l’Eva Baró com a referent d’habitatge. La prevenció, les mesures “de caire estructural” com la regulació dels preus del lloguer i “trobar mecanismes per ampliar el parc públic d’habitatge social” han estat els tres eixos destacats per Baró, mentre que Benedí ha posat el focus en situar els drets socials “al centre del debat”. “Barcelona ha de ser ciutat garant i generadora de drets”, ha continuat, posant especial èmfasi en la protecció dels col·lectius més vulnerables.

Maria Buhigas, responsable de l’àrea de sistema urbà ha defensat que el l’Ajuntament ha de tenir “ambició i ha de prendre riscos” a l’hora de posar al dia del segle XXI les eines de planejament de la ciutat. “No podrem resoldre molts dels problemes que té avui la ciutat i l’AMB sense entrar en la reforma de les eines de planejament”, ha reblat Buhigas. Finalment, Gemma Sendra ha situat, com a referent de l’àrea d’educació, cultura i innovació, la “universalització de l’etapa 0-3 anys”, que ha definit com un “dèficit” de la ciutat, i ha situat com a principal objectiu “consolidar la cultura com a dret”.

Web del Govern d'impuls - www.governdimpuls.cat