Barcelona

Grup municipal

Notícia

ERC demanarà que l’Ajuntament denunciï la sentència i exigeixi l’alliberament dels presos polítics


-  Després de presentar el Govern d’impuls, el grup republicà vol “liderar” la reacció a la sentència i evitar que Barcelona “visqui desconnectada de la situació de vulneració de drets i llibertats”

“No volem esperar que l’Ajuntament tingui un posicionament sobre la sentència, sinó que el volem liderar”. Amb aquestes paraules ha explicat la portaveu adjunta del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Elisenda Alamany, la iniciativa que demà el seu grup portarà a la comissió de presidència del consistori. La proposició vol que l’Ajuntament com a institució “denunciï clarament la regressió dels drets i les llibertats a Catalunya però també a l’Estat”, demani “l’alliberament dels presos polítics”, la fi “de la repressió” i que el consistori “tingui un compromís clar amb l’autodeterminació i la celebració d’un referèndum”, segons ha afirmat Alamany.

La proposició arriba dies després de la presentació del Govern d’impuls, una iniciativa que ERC va posar en marxa “assumint la responsabilitat com a primera força de la ciutat”, segons la regidora. “Creiem que tenim la responsabilitat, com a guanyadors de les eleccions, de plantejar una resposta clara i nítida a favor dels drets i les llibertats, que és la que segur tindrà la ciutadania”, ha insistit.

“Barcelona sortirà al carrer i es mobilitzarà massivament”, ha avisat Alamany, que ha advertit que no s’entendria que l’Ajuntament visqués “desconnectat” d’aquesta realitat, i ha confiat que la seva proposició rebi el màxim suport possible de la resta de grups, inclosos els del govern.


Impuls en matèria de cultura, comerç de proximitat i xoc climàtic

En la resta de comissions que se celebraran durant aquesta setmana, ERC presentarà múltiples iniciatives en diversos àmbits. El portaveu Jordi Coronas ha detallat que, a la comissió de drets socials, cultura i esports, la regidora Gemma Sendra proposarà que Barcelona esdevingui “una reflexió en les bones pràctiques en la contractació artística”, el que implica que les contractacions que depenguin del consistori, de les entitats amb les que col·labora i les subvencions que atorga estiguin regides per les recomanacions laborals, de drets d’autor i de contractació que marca el CoNCA.

Per tal de protegir el comerç de proximitat “que fa molts anys que viu amenaçat per altres formes de comerç”, el regidor Jordi Castellana proposarà la creació d’un fons per potenciar i protegir aquest comerç de barri. Els recursos, tal i com ha explicat Coronas, es recaptarien “gravant les plataformes tecnològiques”.

Finament, a la comissió de d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, la regidora Maria Buhigas defensarà una proposició perquè es garanteixin recursos per lluitar contra el xoc climàtic. “És hora de passar ja de les bones paraules i les bones intencions als fets”, ha sentenciat Coronas.