Barcelona

Districtes

Notícia

ERC impulsa una acció política simultània als 10 districtes de Barcelona per reforçar les polítiques d'habitatges, joventut i emergència climàtica


-  Els republicans demanaran a les 10 juntes de portaveus afegir a la proposta de cartipàs la configuració d’un Consell de l’emergència climàtica, un Consell de joventut i un Consell d’habitatge a cada districte per donar prioritat a aquestes qüestions a la ciutat de Barcelona

Després que Esquerra presentés les seves primeres propostes com a Govern d’Impuls a les comissions de l’Ajuntament de Barcelona, la formació ha decidit fer un pas més enllà i a través dels 46 consellers de districte proposa crear tres nous espais de debat, de caràcter estable i a tots els districtes de la ciutat, per posar al centre de la política municipal tres temes clau per Barcelona com són l’emergència climàtica, la joventut i el problema de l’habitatge.

La formació guanyadora a les darreres eleccions i amb més representació als consells de districte és conscient que la ciutat s’enfronta a una amenaça com són les conseqüències del xoc climàtic i el seu objectiu, amb aquesta iniciativa, és poder anticipar-se als problemes que se'n deriven. “L'estratègia davant l’emergència climàtica ens obliga a abordar de manera transversal la majoria de decisions que es prenguin en els pròxims anys respecte a la mobilitat, la salut pública, l'abastiment energètic, els drets socials, la gestió de residus... i cal que siguin acompanyades pels diferents actors sectorials en tot el territori de la ciutat amb la finalitat de posar a consideració les mesures a desplegar i a facilitar el rendiment de comptes del Pla d’Acció el més proper possible a la ciutadania”, ha afirmat Ricard Farín, conseller portaveu d’Horta-Guinardó, que defensarà la proposta aquesta tarda en Junta de portaveus.
 
D’altra banda ERC, que compta amb el Jovent Republicà, organització amb 85 anys d’història pel moviment juvenil independentista i d’esquerres, vol donar especial rellevància a aquest sector de la població barcelonina que avui representa el 15% de la ciutadania. Per això proposa dotar-los d’espais per poder deliberar i prendre les seves pròpies decisions i a més del Consell de la Joventut de Barcelona poder comptar amb un consell de districte dedicat a la joventut on les entitats juvenils siguin escoltades, sentint-se partícips del disseny de les polítiques públiques.
 
A més el Grup Municipal d’Esquerra Republicana vol impulsar la creació d’un Consell de l’habitatge per donar resposta als reptes que tenen els barris de Barcelona a l’hora de fer front a la pujada dels preus, la poca oferta d’habitatge social, els desnonaments, la pobresa energètica o la gentrificació i expulsió de veïns i veïnes de la seva ciutat. “Segons l’últim baròmetre municipal, l’habitatge és una de les principals preocupacions dels barcelonins i les barcelonines i ara mateix només l'1,7% del parc d’habitatge està destinat a l’habitatge social i més del 40% de la població de Barcelona destina més del 40% del seu salari a pagar la seva llar. Des del districte hem de donar veu a tots aquells que estan patint les conseqüències i generar espais de relació pels afectats i per trobar solucions efectives i garantir el dret a l’habitatge digne”, remarca també el conseller portaveu Ricard Farín.
 
Amb aquesta proposta, la formació republicana pretén generar un espai de debat sincer entre ciutadania, teixit associatiu i veïnal, i partits polítics i donar resposta a aquells reptes que té la ciutadania de Barcelona a través del debat i la coproducció de polítiques públiques.
 
Calendari de Plens
Sant Martí - 30 de setembre
Gràcia - 2 d'octubre
Eixample - 3 d'octubre
Sants-Montjuïc - 3 d'octubre
Sant Andreu - 8 d'octubre
Nou Barris - 9 d'octubre
Horta-Guinardó - 10 d'octubre
Les Corts - 10 d'octubre
Sarrià - 10 d'octubre
Ciutat Vella - 17 d'octubre