Barcelona

Grup municipal

Notícia

ERC demana més “concreció i ambició” en la primera proposta de pressupostos del govern municipal


Els republicans reiteren la seva disponibilitat per negociar uns comptes “que siguin realment ambiciosos i de transformació amb les polítiques que la ciutat necessita”

El grup d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Barcelona ha demanat al govern municipal una major “concreció i ambició” en relació a la proposta de pressupostos per a l’any 2020, després que avui presentés el primer document de treball dels comptes. “Tota la disponibilitat d’ERC per aprovar un pressupost que sigui ambiciós i de transformació amb les polítiques que aquesta ciutat necessita, però a hores d’ara no les acabem de veure reflectides”, ha declarat el portaveu republicà Jordi Coronas. 

 

Tant Coronas com el regidor i president de la Comissió d’Economia i Hisenda de l’Ajuntament, Jordi Castellana, han coindidit en afirmar que la primera proposta de pressupostos fa evident que el govern “va llegir l’article d’Ernest Maragall”, afegint tanmateix que “no sabem si l’han acabat d’entendre”. “Hi ha alguns aspectes que queden recollits d’aquest article però hi ha moltes incerteses respecte als ingressos, que depenen de pactes que de moment no hi són i de moment ni s'esperen”, ha afirmat Castellana.

 

Els republicans han retret al govern del consistori que la primera proposta de comptes hagi arribat sense la possibilitat d’haver establert “un espai de trobada on parlar en profunditat de quines polítiques de transformació real impulsem per aquesta ciutat”, però el regidor Coronas sí ha confiat en què la setmana vinent en la “reunió formal” que tindrà lloc entre el grup i el govern, es puguin “posar sobre la taula les propostes d’ERC” i copsar “el grau de receptivitat” de l’executiu. “Si no n’hi ha, no donarem xecs en blanc”, ha avisat.