Barcelona

Sant Martí

Notícia

L’Ajuntament de Barcelona demana formalment a Endesa condonar el deute a famílies vulnerables


El plenari aprova una declaració institucional d’ERC impulsada per l’Aliança Contra la Pobresa Energètica que també insta a totes les administracions a sancionar “de manera contundent” les empreses que realitzin talls no permesos a la llei 24/15

El plenari de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat avui una declaració institucional en suport a la llei 24/2015 de pobresa energètica i contra el tall de subministrament a les famílies en deute. Una iniciativa impulsada per l’Aliança Contra la Pobresa Energètica i presentada al consistori per la regidora republicana Montse Benedí, que ha comptat amb el suport de tots els grups municipals excepte Ciutadans i que demana formalment la condonació del deute, per part d’Endesa i les empreses subministradores, acumulat per les persones protegides per la llei.
 
El President del grup d’ERC al consistori, Ernest Maragall, ha afirmat que els republicans estan “disposats a sostenir el pols que convingui amb una gran empresa que defensa els seus interessos”, en referència a Endesa, en el que Maragall ha definit com un pols entre “el poder democràtic i el poder econòmic”. 
 
La declaració institucional també recull altres acords com la defensa “ferma” de la llei contra la pobresa energètica aprovada per unanimitat al Parlament de Catalunya l’any 2015, així com una instància a totes les administracions amb competències a “utilitzar les vies sancionadores de manera contundent en cas que les subministradores elèctriques realitzin talls a llars” que no estiguin permesos per la llei.
 
“Exigirem aquesta solidaritat, comprensió i aquest compromís real amb l’interès general dels ciutadans”, ha continuat Maragall, que ha mostrat el “ple compromís” d’ERC amb les famílies vulnerables afectades pel deute acumulat. “La feina no s’acaba aquí”, ha refermat Maragall, “sinó que cal treballar per construir un marc de respecte dels drets que doni estabilitat i seguretat a tota la ciutadania”.