Barcelona

Grup municipal

Notícia

Més mediació i majors recursos a la Mesa d'Emergència habitacional, receptes d'ERC contra els desnonaments


Eva Baró reclama treballar per mobilitzar 500 pisos dels més de 10.000 buits a la ciutat per a les famílies en llista d'espera d'alternativa habitacional, així com potenciar les Oficines d'Habitatge “per prevenir situacions com les d’avui al carrer Lleida”

Una major aposta per la mediació i un augment dels recursos destinats a la Mesa d'Emergència Habitacional. Aquestes són dues de les principals apostes d'Esquerra Republicana de Catalunya a l'Ajuntament de Barcelona per lluitar contra els desnonaments i evitar desallotjaments a través d'operacions policials, com la produïda aquest matí a diversos punts del districte de Sants-Montjuïc.

“Bona part de la solució passa per una banda per accentuar i treballar la mediació ininterrompuda entre les unitats familiars i el propietari fins que no s’arriba a algun tipus d’acord”, ha assenyalat la regidora Eva Baró en un vídeo distribuït pels republicans.

La regidora també ha plantejat que l'Ajuntament treballi per tal de mobilitzar pisos buits a la ciutat per tal de dedicar-los a donar una resposta habitacional a les prop de 500 famílies que es troben a la llista d'espera de la Mesa d'Emergència Habitacional. "Tenint en compte que aquestes famílies esperen una mitjana de dos anys i mig, què està fent l’Ajuntament per mobilitzar ni que sigui un 5% d’aquests pisos buits i poder-los dedicar a atendre l’emergència que gestiona la mesa d’emergència?”, s’ha preguntat la regidora.

Baró ha defensat incrementar la partida pressupostària per les Oficines d'Habitatge municipals, un servei “cabdal” segons la regidora “per prevenir situacions com les que s’han viscut avui al carrer Lleida”. No és el primer cop que els republicans reivindiquen major aposta per aquest servei, ja al darrer ple van presentar un plec per aconseguir “el compromís de reforçar la plantilla de les Oficines d’Habitatge”, ja que segons la regidora els professionals que hi treballen ho fan “en una situació de col·lapse i precarietat”.

Per últim, l’edil republicana ha demanat al govern municipal que prengui “la iniciativa i el lideratge” i que “per una vegada no faci el que acostuma a fer en aquestes situacions: acusar les altres administracions i espolsar-se les seves responsabilitats”.