Barcelona

Sant Martí

Notícia

Propostes d'ERC al Plenari del Districte de Sant Martí (10/10/19)


Avui dijous 10 d’octubre és dia de Plenari al Districte de Sant Martí, com a cada plenari, des d’ERC i per boca dels seus representants, tres dels quals s’estrenen avui en un ple ordinari, presentaran i defensaran diverses propostes, preguntes i precs per a millorar els nostres barris i la vida dels seus veïns.

En aquesta ocasió s’ha presentat una proposició sobre la necessitat de deslligar la inversió a Glòries del còmput d’inversió al Districte. També s’han fet dues preguntes; Una per a saber quins plans de manteniment hi ha per a la Gran Via i quan se’n convocarà la comissió corresponent. I la segona per a conèixer, a petició dels veïns, els resultats d’un sonòmetre instal·lat al carrer Independència.

Finalment hem proposat també una Declaració Institucional, a proposta del Jovent Republicà, per a abordar l’emergència climàtica, que no ha comptat amb el suport suficient en rebutjar el govern municipal el signar-la. Exposem a continuació les propostes realitzades i un breu explicació de les mateixes.
 
Proposició:
Des d’ERC hem fet la següent proposició, en la línia de garantir que la inversió a Glòries no emmascari la inversió als barris del Districte.
“Que el Consell Municipal del Districte de Sant Martí acordi: Instar el Regidor del Districte de Sant Martí a que reclami a la tinència d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, i la regidoria d’Economia i Pressupostos així com a l’Alcaldia, que en els propers pressupostos i plans d’inversió de l’ajuntament de Barcelona els projectes de ciutat no siguin ni imputats ni publicats com a pressupost d’inversió del districte de Sant Martí, com és el cas de les obres de la plaça de les Glòries actualment o en un futur podria ser la remodelació prevista al Port Olímpic; que la xifra que imputada i publicada sigui realment la que rebin els nostres barris, veïns i veïnes; fer arribar aquest acord, en el termini màxim de quinze dies, a totes les tinències d’alcaldia i a totes les presidències dels Grups Municipals del Consell Plenari de l’Ajuntament de Barcelona.”
 
Pregunta sobre el manteniment de Gran Via:
 “Quines accions i quin calendari té previst el govern per a dur a terme un millor manteniment dels laterals de la Gran Via i quan té previst convocar la comissió de seguiment? Sol·licitem que en el transcurs del Consell Plenari ens sigui lliurada copia per escrit de la resposta oral.”
 
 
Pregunta sobre els resultats del sonòmetre:
“Quines són les dades resultants des de la instal·lació del sonòmetre ubicat al carrer Independència amb Consell de Cent fins el 30 de setembre de 2019?  Sol·licitem que en el transcurs del Consell Plenari ens sigui lliurada copia per escrit de la resposta oral.