Barcelona

Grup municipal

Notícia

Jordi Coronas: "L’Ajuntament no pot fer veure que no està passant res per un criteri de prudència que no entenem"


ERC critica la desconvocatòria del ple extraordinari previst per demà i reclama poder debatre abans de dilluns “sobre una qüestió que afecta a drets i llibertats de la ciutadania i molt especialment d’un regidor d’aquesta casa com Quim Forn”

El grup d’Esquerra Republicana de Catalunya ha reclamat avui que l’Ajuntament de Barcelona celebri un ple extraordinari abans de l’inici de l’activitat ordinària del consistori per debatre sobre la sentència del Tribunal Suprem coneguda el passat dilluns. El portaveu del grup, Jordi Coronas, ha demanat a l’alcaldessa Colau que convoqui el plenari abans del proper dilluns, quan està prevista la celebració de comissions. “En una qüestió tan important el que no pot fer l’Ajuntament de Barcelona és fer veure que no està passant res o mirar cap a una altra banda per un criteri de prudència que no entenem”, ha afirmat el portaveu.

El govern ha esgrimit a la junta de portaveus d’aquest dimecres l’argument que ha apostat per desconvocar el plenari que la pròpia alcaldessa va convocar ahir per no poder garantir “un debat serè”. “Reivindiquem la necessitat de fer un ple extraordinari sobre la sentència abans de l’inici de les comissions ordinàries i l’activitat ordinària en aquesta casa”, ha insistit Coronas. El regidor ha criticat que es “negui la possibilitat de fer un debat serè sobre una qüestió tan important que afecta a drets i llibertats de la ciutadania, dels presos polítics i de les persones exiliades i molt especialment d’un regidor d’aquesta casa que és Quim Forn”.

El portaveu republicà ha declarat que el seu grup i el grup de Junts per Catalunya havien consensuat un text per debatre al plenari extraordinari, i ha reblat la necessitat de poder celebrar el debat. “Nosaltres som perfectament responsables, sabem abordar aquests debats. És més, la ciutadania ens ha escollit per afrontar aquests debats en el moment que toca. I el moment que toca és ara”, ha sentenciat.