Barcelona

Grup municipal

Notícia

ERC reclama a Colau que reconsideri la convocatòria del ple sobre la sentència amb urgència: “Som l’única capital que no l'ha fet"


Elisenda Alamany creu que hauria sigut “incomprensible” que fa dos Colau s’hagués “inhibit” de les mobilitzacions i l’emplaça “a recuperar aquell ADN” participant de les manifestacions pacífiques que caracteritzen el moviment de reivincidació dels drets i les llibertats.

El grup d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Barcelona ha exigit de nou la celebració d’un plenari extraordinari al consistori per poder debatre sobre la sentència del Tribunal Suprem, que en paraules del portaveu Jordi Coronas significa “un dels fets més importants que han passat en aquesta ciutat en molt de temps”. “Busquem reglamentàriament la forma”, ha continuat Coronas, que ha recordat que Barcelona és l'única de les quatre capitals de demarcació de Catalunya que no ha celebrat un ple d’aquest tipus.

“Malauradament ens hem de limitar als faristols perquè els grups municipals es puguin expressar”, ha afegit el republicà, que ha acusat l’alcaldessa Ada Colau de tenir “aturada la institució” i “d’impedir parlar en els debats on tocaria”. Coronas ha estès la mà a l’alcaldessa per tal de treballar per donar resposta a la sentència, afirmant que ERC és “part de la solució”: “És molt necessari trobar l’espai. Per nosaltres l'espai és un ple extraordinari. No ens encorsetem amb el reglament, s la política no actua no resoldrem sinó que anirà pitjor. Hem de poder actuar i treballar, no pot ser que no es compti amb la primera força de l'Ajuntament”, ha assenyalat.

A la roda de premsa celebrada aquesta tarda també ha participat la portaveu adjunta, Elisenda Alamany, qui ha fet un emplaçament directe a l’alcaldessa perquè se sumi a les mobilitzacions en contra de la sentència. “Emplacem a l’alcaldessa perquè surti al carrer tal i com es va comprometre a la Comissió de Presidència per fer costat a la societat civil. Que ens acompanyi demà mateix a les manifestacions pacífiques que reclamen els drets i llibertats”, ha apuntat Alamany. La republicana ha manifestat que fa dos any hagués estat “incomprensible” que Colau “s’inhibís i s’amagués” de les manifestacions, i l’ha instat a “recuperar aquell ADN”. “L’Ajuntament no pot desconnectar-se ni tancar-se com ha estat fent aquests dies a la reacció a la sentència”, ha reblat.

“La violència ens fa ser menys i més febles”

Els dos portaveus d’ERC també s’han referit als aldarulls produits en els darrers dies a la ciutat i han condemnat aquests fets. “Barcelona és i ha estat referent de revoltes democràtiques, de protestes pacífiques i ho continua sent. Aquests dies clama contra la sentència de la vergonya i això no podem oblidar-ho. "ERC, l’independentisme i els presos polítics no ens sentim representats per les accions violentes. No ens agrada la violència, vingui d’on vingui. Fem una crida a la calma i responsabilitat”, ha dit Coronas, qui ha insistit en fer una crida a la calma i a la responsabilitat “de tothom”, tant manifestants com a l’estament policial: “cal actuar amb proporcionalitat”. En aquest sentit també s’ha pronunciat Elisenda Alamany, qui ha assegurat que la violència va en contra dels objectius de l’independentisme: “L’objectiu és ser més i més fort i la violència ens fa ser menys i més febles”, ha sentenciat.