Barcelona

Sant Martí

Notícia

Ernest Maragall: “La ciutadania ha parlat amb potència i claredat, ara ens toca a nosaltres recollir aquest missatge i actuar”


El republicà critica el tancament dels webs del Tsunami Democràtic: “el que no pot fer l’Estat és seguir entestat en el vici de la repressió”
 
El president del grup municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha elogiat aquesta tarda les mobilitzacions de les marxes per la llibertat i el dia de vaga general d’aquest divendres, qualificant la jornada com “una magnífica lliçó del que vol dir fermesa, convicció i rebuig a una sentència injusta”. Maragall, que al matí ha rebut a la Gran Via una de les marxes que han arribat al migdia a Barcelona, ha manifestat que la ciutadania s’ha expressat “amb potència i màxima claredat”, i que en aquest moment “ens toca a nosaltres recollir aquest missatge i actuar”.

Actuar, segons Maragall, “per construir la suma intel·ligent de recursos, forces i de connexió entre ciutadania, entitats, partits i institucions”. Pel republicà, l’èxit de les marxes per la llibertat significa “un missatge per a nosaltres mateixos, però també un missatge a l’Estat, que ens voldria violents”. “El que no pot fer l’Estat és seguir entestat en el vici de la repressió, que acabem de veure amb la clausura de les webs del tsunami democràtic”, ha criticat Maragall.

El regidor ha assegurat que les mobilitzacions pacífiques d’avui mostren que “el dia ha vençut a la nit i la no violència ha vençut la violència”, i ha qualificat les marxes com un “esclat” de “llibertat, pau i voluntat democràtica”. És per això que Maragall ha felicitat l’Assemblea Nacional Catalana per la seva organització, així com ha lloat la jornada de vaga general “en solidaritat amb els presos, amb exigència de llibertat, d’amnistia i de construcció del país lliure que tots volem”.