Barcelona

Grup municipal

Notícia

ERC creu que Barcelona “va tard” en adaptar la ciutat als efectes dels xoc climàtic com les pluges intenses


La regidora Maria Buhigas reclama “actuacions, calendaris i pressupostos” per tal de fer “inversions directes” en actuacions urbanístiques per preparar la ciutat per episodis climàtics extrems

Després de visitar la zona de l’Avinguda Paral·lel i el barri del Poblesec per comprovar de primera mà els efectes dels intensos aiguats de la passada nit, la regidora d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona Maria Buhigas ha advertit que la ciutat “va tard” en adaptar-se als efectes del xoc climàtic. “Aquests episodis de pluja cada vegada seran més intensos i freqüents”, ha assegurat, afegint que amb les onades de calor i la contaminació de l’aire, “són els tres grans problemes de xoc climàtic que ha de fer front aquesta ciutat”.

Buhigas ha admès que han existit plans per tractar de pal·liar els efectes d’aquest tipus de pluges, però que existeix “la tendència” a que “no es despleguin amb la rapidesa i la intensitat que haurien de tenir”. És per això que la regidora republicana ha reclamat “major impuls i compromís polític amb un programa d’actuacions, amb calendaris i amb pressupostos acordats”. Una d’aquestes actuacions prioritàries és la del col·lector del Paral·lel, una obra que la regidora creu que “fa massa temps que no arriba”.

“Molts d’aquests plans, al ser inversions sota terra que són poc percebudes pel ciutadà, tenen tendència a dilatar-se en el temps”, ha assenyalat Buhigas que, tanmateix, ha insistit en la importància de dur-les a terme. “Ja no podem esperar més, és molt important que com a part de la lluita contra el xoc climàtic aquestes actuacions no depenguin d’altres actuacions, sinó que siguin inversions directes”, ha conclòs.