Barcelona

Grup municipal

Notícia

ERC enfoca el ple de demà com la resposta a la sentència per part de l’Ajuntament


Elisenda Alamany anuncia que els republicans portaran tres propostes per assolir “un posicionament clar i nítid” de la institució contra les condemnes i per la llibertat dels presos polítics, posar en marxa una taula de diàleg i internacionalitzar el conflicte

Esquerra Republicana interpreta el ple de demà de l’Ajuntament de Barcelona com la resposta a la sentència del Tribunal Suprem. Així ho ha explicat la portaveu adjunta dels republicans, Elisenda Alamany, en un contacte informatiu: “enfoquem el ple ordinari de demà com la resposta a aquesta sentència que ha tingut indignada la ciutadania de Barcelona”. La regidora ha recordat que durant la setmana passada els republicans van insistir perquè Ada Colau convoqués un ple extraordinari, fet que finalment no es va produir. “Pensem que la institució, que el govern de l’Ajuntament, no ha estat a l’altura”, ha reblat.

És per això que ERC portarà demà al ple tres iniciatives en aquest sentit. La primera, una proposició que busca que la institució tingui “un posicionament clar i nítid per l’alliberament dels presos i preses polítiques”. En l’apartat de precs se’n faran dos. El primer, dirigit a l’alcaldessa, perquè Colau convoqui una taula de diàleg. “No li demanem que sigui àrbitre en aquest conflicte, que faci de moderadora o mediadora, sinó que tingui un rol actiu i que l’ajuntament exigeixi realment un diàleg entre institucions”, ha assenyalat Alamany.

El segon prec, dirigit al govern municipal, l’instarà a que, en totes les xarxes internacionals on Barcelona hi sigui present, faci conèixer “la involució i la regressió de drets i llibertats que està patint ara mateix Catalunya”. Per la portaveu republicana, Barcelona “hauria de tenir un rol clau en aquesta difusió i en aquesta cerca d’aliances arreu d’Europa i del món”.

Alamany també ha recordat que el 85% dels municipis catalans ja s’han pronunciat en contra de la sentència en els seus consistoris, un total de 814, i ha criticat que la capital del país no sigui una d’elles.