Barcelona

Federació

Notícia

Des de Nou Barris, una República per a tothom

Acte de suport a la candidata al Senat, Ana Surra
Acte de suport a la candidata al Senat, Ana Surra

El col·lectiu República para Tod@s ha organitzat aquest vespre a la Plaça Francesc Layret de Nou Barris una Fiesta Latina, en la qual s'ha donat suport a Ana Surra com a candidata al Senat. La festa ha comptat amb les actuacions musicals dels grups Bantú i Rumbakana, i els parlaments d'Ana Surra, l'exdiputat d'ERC Joan Tardà i el periodista xilè Patricio Mery Bell.

 

En el seu discurs, la candidata noubarrienca d'origen uruguaià ha demanat el vot per tornar al Senat encara amb més força: "Es un honor representar a Nou Barris en las instituciones". Surra ha clos la seva intervenció citant el llibertador uruguaià José Artigas: "Mi autoridad emana de vosotros y ella cesa ante vuestra presencia soberana".

Per la seva banda, Joan Tardà ha denunciat la vergonya que suposa el fet que "el regne d'Espanya en ple segle XXI tingui persones preses polítiques i exiliades". L'exdiputat ha reivindicat els valors republicans i ha assegurat que "en aquesta Catalunya, formada per persones vingudes de tot arreu, només valdrà la pena fer una República si la fem amb i per a totes i tots".

Al seu torn, Patricio Mery Bel ha remarcat que "tanto la República catalana com los pueblos de América Latina nos enfrentamos al mismo enemigo, al capitalismo salvaje, al neoliberalismo que nos divide entre ricos y pobres". En aquest sentit, el periodista ha afegit que "estoy convencido que teniendo un nuevo país podréis mejorar la vida de las personas".

El conseller portaveu d'ERC al districte de Nou Barris, Quim Sangrà, ha estat l'encarregat de presentar l'acte.