Barcelona

Federació

Notícia

Vallugera: “Hem de guanyar on sabem: a les urnes”


“Ens enfrontem a l’Estat més autoritari, més repressiu i més venjatiu de l’Europa del XXI. Hem de guanyar on sabem, a les urnes”. Amb aquest clam per atraure el vot republicà ha obert l’acte d’inici de campanya de les eleccions espanyoles Pilar Vallugera. La candidata al Congrés ha insistit que cal mobilitzar-se, “però votant”, i ha recordat que en l’escenari només ha canviat un element respecte a l’última convocatòria d’eleccions: “Aquesta vegada ja han sentenciat les preses i els presos. Per això hem de guanyar a les urnes, guanyar com a poble”.

Una victòria que, com ha dit el president del grup municipal d’Esquerra Republicana, Ernest Maragall, suposaria repetir els bons resultats del partit el 28 d’abril i el 26 de maig a Barcelona. “És hora que torni a guanyar el vot independentista perquè Esquerra pugui tenir el sol de representació política i la força per dur a la taula de diàleg el socialisme de dretes i instal·lat en la repressió”.

El líder d’Esquerra a Barcelona ha recordat la mobilització dels últims dies a la capital catalana i ha demanat que ningú deixi que “els missatgers de la por ens arrabassin la victòria que tenim a les mans”.

Al seu torn, la número 4 a la llista per Barcelona al Congrés, Maria Dantas, ha situat els drets dels immigrants com una de les prioritats polítiques: “Les persones migrades que hem escollit aquesta terra per viure tenim algunes lluites molt clares, com que cal la immediata abolició de la llei d’estrangeria”. Una proposta a la qual també ha donat suport la candidata del Jovent Republicà, Marta Rosique, juntament amb la petició d’amnistia, la derogació de les reformes laborals i de la llei mordassa. “Volem que es garanteixin els nostres drets”, ha resumit.

En la seva intervenció ha apel·lat a la força del jovent: “Estem farts de ser titelles dels hereus del franquisme que sostenen el règim del 78, que tenen la vergonya de retallar els nostres drets i llibertats polítiques”. “Volem que ens donin veu per decidir en quin Estat volem viure. Volem amnistia, autodeterminació i República Catalana”, ha conclòs.