Barcelona

Notícia

ERC insisteix a Horta en la importància de ser forts a Madrid: “demostrem que som ciutadans, no súbdits”


La candidata Pilar Vallugera, el regidor Jordi Coronas i la diputada Najat Driouech fan una crida a la mobilització de l’independentisme el proper diumenge i a “omplir les urnes”

Ser més forts al Congrés per defensar els drets i les llibertats, l’amnistia, l’autodeterminació i els drets socials. Aquest ha estat el principal missatge que la candidata Pilar Vallugera, el regidor Jordi Coronas i la diputada Najat Driouech han reivindicat avui a un acte celebrat al Centre Jove Boca Nord del barri d’Horta de Barcelona. “El procés independentista ha posat en escac l’estat espanyol. Al davant no tenim partits polítics, tenim tota una estructura d’estat. Els hem de demostrar que no som súbdits, sinó que som ciutadans”, ha emfatitzat Vallugera.

La candidata al Congrés ha fet una crida a que totes les persones independentistes vagin a votar el proper diumenge. “Cansats nosaltres? Ara que hem aconseguit posar l’estat en seu moment més dèbil? Cansats els que vam rebre per votar l’1-O? Mai!”, ha continuat Vallugera, que ha advertit que ara mateix “aquest no és país per abstencionistes”.

El regidor a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Coronas, s’ha mostrat convençut que l’independentisme tornarà “a omplir les urnes de vots” el proper diumenge. “No podem fallar cap de les vegades que ens posen una urna al davant, perquè si ho fem donarem la raó a aquells que diuen que ens desinflem”, ha advertit el regidor. El regidor ha criticat el paper del PSOE i la resta de partits als darrers debats: “semblava una competició sobre qui tenia la vara de reprimir més dura”. Coronas, que ha assegurat que l’independentisme “tornarà a ser clau” el 10N, ha recordat que el proper diumenge es pot aconseguir una victòria d’una força independentista i que la suma de tots els partits partidaris de la independència sumin majoria absoluta en escons a Catalunya.

Per la seva banda, la diputada al Parlament Najat Driouech, ha declarat que ERC anirà al Congrés dels diputats “a defensar l’autodeterminació, l’amnistia i els drets i les llibertats, i a més cal ser molts a Madrid per treballar per defensar els barris i defensar la gent”. En aquest sentit, la diputada ha reivindicat crear una república “que no deixi ningú enrere” i ha reivindicat mesures socials impulsades per ERC com el decret de la consellera Capella per regular el preu dels lloguers.