Barcelona

Federació

Notícia

L’Eixample aposta per la força de la democràcia el 10N


El casal d’Esquerra a l’Eixample ha organitzat aquest dimecres un acte al Centre Civíc Fort Pienc en el marc de la campanya de les eleccions espanyoles del 10 de novembre. Una convocatòria que, tal com ha apuntat el president del grup municipal, Ernest Maragall, arriba en bon moment: “La nostra via és la democràcia i estem en el moment d’enfortir-la perquè hem aconseguit que els joves se sumin a la lluita amb la seva veu, el seu criteri i la seva reivindicació. Ara podem completar el nostre projecte de dignitat per al futur”.

El líder del partit a Barcelona ha lamentat que siguin unes noves “eleccions quasi imposades perquè Sánchez s’ha negat a qualsevol possibilitat que la governació de l’Estat tingui res a veure amb les forces catalanes i amb Esquerra en particular”. També ha recordat que cal anar a les urnes perquè és Esquerra a qui li toca “assumir el lideratge del projecte real de llibertat d’aquest país i de ser l’interlocutor principal amb l’Estat”.
Per la seva banda, la candidata al Congrés Maria Dantas, ha iniciat el seu parlament tot recordant els joves que es troben a la plaça Universitat reclamant els seus drets. Un col·lectiu que s’ha posat dempeus com ho ha fet la comunitat immigrant: “Moltíssima gent immigrant d’aquest país estem en lluita per les llibertats nacionals de Catalunya i per les llibertats i sobirania en tots els sentits. Perquè els immigrants que vivim aquí també hem de tenir dret a votar”.

En el seu discurs ha fet esment al recent decret-llei aprovat per intervenir els serveis de telecomunicacions per motiu d’ordre públic: “Quants anys de presó li cauran a Pedro Sánchez per aquesta barbaritat? Hi ha massa similituds amb la repressió que pateix l’Equador, Xile o el Brasil”.
Al seu torn de paraula, la regidora i presidenta del districte de l’Eixample, Eva Baró, ha assegurat que el context és positiu: “D’aquí a uns dies, juguem en un terreny de joc que sempre ens ha estat favorable: la democràcia. Guanyem, empenyem i impulsem quan hi ha urnes i possibilitat d’expressar el sentit personal i convertir-lo en col·lectiu”. També ha volgut deixar clar que cal guanyar per deixar clar que Catalunya “rebutja la condemna de la vergonya i la involució democràtica, la persecució i la repressió creixent i arbitrària”, i que Esquerra ha de ser la força que empenyi el nou govern de Madrid a la negociació política, “a la qual cal arribar per resoldre el conflicte”.

La consellera de districte Myca Garcia ha obert l’acte recordant que Barcelona té un govern “de dues ànimes cada cop més diferenciades” i que cal un govern a qui “no li tremoli la mà a l’hora de defensar els drets i denunciar la repressió”. Una petició que ha mantingut el també conseller de l’Eixample Eduard Cuscó, qui ha volgut remarcar que tota mobilització pacífica és “una constant del que són les democràcies madures”. Per això ha demanat al govern municipal que s’alineï amb ell, rebutgi la sentència i defensi els drets i les llibertats de les ciutadanes i els ciutadans.