Barcelona

Federació

Notícia

Carolina Telechea: "Amb un Pedro Sánchez que defensa la sentència i està al costat de la injustícia és impossible parlar"


La candidata al Congrés dels Diputats assegura que ara sent "llàstima i vergonya" del partit que durant anys va defensar: "hi ha molta gent no independentista però si demòcrata i que no comparteix aquesta injustícia"

"Tornarem més forts" és el lema que va defensar Carolina Telecha, la número 2 de la llista d'Esquerra que es torna a presentar a les eleccions del 10N, durant l'acte de dimecres al Centre Catòlic de Sants. Rodejada de veïns i veïnes del barri i acompanyada del candidat a diputat Gerard Álvarez, el candidat al Senat Robert Masih i la regidora de l'Ajuntament de Barcelona, Montse Benedí, Telechea va recordar perquè ERC es va abstenir: "perquè no ens vam col·locar on Sánchez ens volia amb la posició dels que bloquegen i no dialoguen. Vam poder desemmascarar el Pedro Sánchez que és ara, un Sánchez que avala una sentència injusta de 100 anys per a 9 demòcrates i que vols posar preu als nostres drets", va assegurar la candidata convençuda que les coses no se solucionen amb més i més repressió: "Amb aquest Pedro Sánchez és impossible parlar, per això no donarem suport a les dretes però tampoc al PSOE i el PP"

"Ara sento llàstima i vergonya del partit que durant anys vaig defensar", va lamentar també la número 2 reivindicant el paper de "molta gent no independentista però si demòcrata que no comparteix aquesta injustícia", així com la feina d'Esquerra al Congreso enfocada a regular l'habitatge, tancar els CIEs o lluitar contra la violència masclista.

Per la seva banda, Gerard Álvarez, número 6 de la llista d'ERC el 10N, va criticar Miquel Iceta per les seves declaracions on deia que ERC és un llop amb pell de xai: "Escolti senyor Iceta, Esquerra porta més de 80 anys defensant el republicanisme, la independència i els drets socials. Som el que som i no hem canviat com el partit socialista que ara és el partit del 155 i les bales de goma". Álvarez posar el focus també en la resposta dels joves a la sentència: "Cal escoltar els joves que aquests dies estan lluitant pel nostre futur i es concentren a Pl. Universitat. Es conjuren per fer fora l'extrema dreta i són els que ens portaran a la República" i va fer referència a Marta Rosique, candidata pel Jovent Republicà com un clar exemple d'aquesta força.

El Senat pot comptar de nou amb Robert Masih, el candidat d'ERC d'origen indi que va de número 3 i que va marcar el propòsit del grup a Madrid: "Volem una societat amb drets per tots i totes sense discriminació. Tenim representació al Parlament, al Congreso, als Ajuntaments i també al Senat", així com va criticar el posicionament del PSOE davant la sentència: "L'Estat ja ha decidit amb cops de porra, amb repressió i amb una sentència de 100 anys de presó. Aquest diumenge respondrem i omplirem les urnes per expressar el desacord amb una sentència injusta i venjativa"

Finalment, la regidora Montse Benedí va demanar respondre a la sentència amb les urnes: "No cedirem davant la repressió de l'Estat. Serem als carrers exigint llibertat i al Congreso defensant el país. Hem de tornar a guanyar davant d'un PSOE més de dretes i més establishment que mai. Les independentistes tornarem a les urnes a dir que no passaran"