Barcelona

Federació

Notícia

Pilar Vallugera, a Gràcia: "L'Estat espanyol ha agafat el seu estat de dret i l'ha llençat a les escombraries"

Acte de campanya a Gràcia
Acte de campanya a Gràcia

La candidata d'ERC-Barcelona a les eleccions al Congrés, Pilar Vallugera, ha assegurat aquest vespre en un acte de campanya al Centre Artesà Tradicionarius de Gràcia que "estem debilitant l'Estat espanyol, perquè ha agafat el seu estat de dret i l'ha llençat a les escombraries". En aquest sentit, ha afegit que "hem destapat que la transició no va ser el que ens havien explicat, i que la convivència de diverses nacions no l'han resolt".

La candidata republicana ha conclòs la seva intervenció assegurant que "no ens cansarem. Votarem totes les vegades que calgui per demostrar que tenim la voluntat de deixar de ser súbdits per passar a ser ciutadans".

Per la seva banda, el president del grup d'Esquerra Republicana a l'Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha assenyalat que "estem en una cursa de relleus des de fa 10 anys. Ens anem tornant ciutadania, partits, entitats i institucions". "I ara hem de posar la política en primer pla", ha demanat, "perquè davant del mur que és l'Estat, la victòria a les urnes és imprescindible".

Maragall ha explicat que avui ha visitat Oriol Junqueras i Raül Romeva a la presó de Lledoners i ha asseverat que "l'única manera d'estar a l'altura del que estan fent les persones preses polítiques és votar independentisme aquest diumenge", en unes eleccions que ha qualificat de "plebiscit on els partits espanyols competeixen per veure qui reprimeix més i millor".

Prèviament, la candidata al Senat Ana Surra ha recordat que en aquestes eleccions "nos estamos jugando el sistema de relaciones entre trabajadores y patrones". La candidata d'origen uruguaià ha demanat el vot "para dar un Sí a Catalunya y a la convivencia". "Som un sol poble!", ha reblat. 

Al seu torn, el regidor a l'Ajuntament de Barcelona Max Zañartu s'ha referit a les accions que està protagonitzant el jovent del país com resposta a la sentència del Tribunal Suprem. "Cada generació fa la seva revolució i hi ha joves que estan fer la revolució ara mateix. Són joves que s'han socialitzat políticament a través del referèndum de l'1 d'octubre", ha afirmat. El regidor gracienc ha advertit que "no ens hem d'apropiar d'aquesta lluita" i ha reivindicat la necessitat d'ajudar el jovent, "per exemple, omplint la caixa de solidaritat perquè els joves empresonats puguin tornar a casa el més aviat possible".

La consellera del districte de Gràcia Olga Hiraldo ha estat l'encarregada de presentar l'acte, que ha aplegat més d'un centenar de persones.