Barcelona

Federació

Notícia

ERC defensa a Sant Andreu una Catalunya “groga” davant d’un PSC “més de dretes que mai”


La regidora de l’Ajuntament de Barcelona Montse Benedí ha demanat per aquest diumenge el vot a Esquerra Republicana, el partit dels republicans i republicanes “que volem una República d’homes i dones lliures”, enfront d’un PSC cada cop més ancorat "a la dreta i a l’stablishment". 

“Aquí som els republicans i republicanes que volem una ciutat solidària, que sigui capital de la República”, ha afirmat Benedí des de la cèntrica Plaça del Comerç, a Sant Andreu, en una intervenció en què també ha recordat totes les “represaliades i represaliats” que són a la presó per l’1-O i pels fets posteriors a la sentència del procés.

També s’ha centrat en la crítica al PSC el candidat al Congrés Gerard Álvarez, que ha defensat que aquest diumenge “Catalunya ha de ser i serà groga”, no vermella. Álvarez també ha volgut posar el focus en l’extrema dreta, davant la qual ha assegurat que ERC n’ha de ser un “mur de contenció”, i ha fet una crida a “abraçar” els joves en lloc de “criminalitzar-los”. “El jovent ens està donant una gran lliçó amb la seva mobilització”, ha afirmat, per sentenciar que “no tinc dubte que junts arribarem a la República”.

Sobre la fita de la independència ha insistit la també candidata al Congrés Maria Dantas, que ha assegurat que és independentista “no per nacionalista”, sinó perquè defensa la justícia social i el republicanisme. “Som l’únic moviment social que, des de baix, està posant el feixisme contra la paret a l’Estat espanyol”, ha assegurat, en una intervenció de marcat caràcter social.

Pel que fa als candidats d’ERC al Senat, ha pres la paraula Robert Masih, que ha defensat que els republicans “som els que treballem cada dia al costat de les persones per la igualtat”, en referència a les dones i, més en concret, als immigrants. “Omplim diumenge les urnes de tot això!”, ha exclamat per tancar l’acte.