Barcelona

Federació

Notícia

Dantas: "No podem pensar una nova república sense drets civils, polítics i humans per a tothom"


La candidata al Congrés per Barcelona Maria Dantas ha cridat les ciutadanes i els ciutadans del districte de Sarrià-Sant Gervasi a votar Esquerra Republicana el pròxim diumenge 10 novembre. Ho ha fet amb una clara apel·lació als drets de les persones: "No podem pensar una nova república sense drets civils, polítics i humans per a tothom. No podem caure en el discurs de l'extrema dreta". Per això ha recordat que cal combatre els qui defensen "el 155, els feixistes, els masclistes, els racistes, els homòfobs i tota la gent que representa fer un pas enrere" i ha demanat que la mobilització a les urnes serveixi per construir una "República Catalana on tota la ciutadania i la no ciutadania tingui oportunitats".

Amb aquest esment a la "no ciutadania" ha volgut recordar que són milers els immigrants que viuen a Catalunya i que no podran votar aquest diumenge. Un fet que ha lamentat i que ha situat com una de les prioritats que hauria d'abordar el nou govern. En aquest sentit, ha enaltit el reconeixement del partit republicà cap a la diversitat social: "Esquerra és l'únic amb 270 migrants a les seves llistes. És l'únic partit de l'Estat espanyol que interacciona de debò amb la diversitat de la ciutadania".

El candidat al Congrés per Barcelona Gerard Álvarez també ha estat present en l'acte de l'últim dia de campanya. Ha iniciat el seu parlament amb un recordatori a tots els joves que es troben a la plaça Universitat, de qui ha dit que hem de prendre exemple: "On no arribem nosaltres, arribarà el nostre jovent. Hem de tenir en compte que es mobilitzen pel seu futur, però també pel present de tots". I ha conclòs la seva intervenció amb un toc d'alerta: "Tenim feixisme al carrer, arribar també a les institucions. L'independentisme s'ha de fer fort per ser el primer mur de contenció a Madrid contra el feixisme".

En la seva intervenció, la diputada al Parlament Núria Picas ha fet esment al lema de la campanya i ha afirmat que el 10 de novembre, "Esquerra i Catalunya han de tornar més forts". "Ens tanquen a la presó perquè saben que som els que podem canviar les regles i només saben actuar d'aquesta manera", ha afirmat, "ens enfrontem a partits polítics que volen a 2 milions de persones callades, i no ho farem".

El regidor Jordi Coronas ha obert l'acte amb una denúncia contundent: "La sentència ha estat un atropellament de la democràcia que no podem permetre. A Espanya no hi ha voluntat política per resoldre un el problema que té amb els drets, les llibertats i el dret a decidir". Com a resposta, ha apel·lat al vot: "Cada cop que ens posen una urna, hem de donar la talla i insistir fins a assolir el nostre objectiu". "Això no va de canviar les banderes de les institucions. En elles hi volem un símbol que representi les llibertats i la justícia social. Volem sortir del règim del 78 posant les urnes perquè la gent digui si vol una república social justa", ha conclòs en la seva intervenció.