Barcelona

Grup municipal

Notícia

ERC evita la privatització de solars públics del Consorci de la Zona Franca per destinar-los a habitatge públic i de lloguer


La comissió d’Urbanisme aprova una proposició dels republicans que atura la subhasta de 3 terrenys públics, prevé qualsevol altra privatització i insta al govern a negociar la cessió o la compra de solars que el consorci no pretengui desenvolupar

El grup municipal d’Esquerra Republicana ha aconseguit avui que el Consorci de la Zona Franca, ens presidit per Ada Colau i amb la vicepresidència en mans del PSC, no vengui cap dels seus solars públics al sector privat, així com a destinar-los a fer habitatge públic de lloguer a la ciutat de Barcelona. Ha estat mitjançant una proposta dels republicans aprovada a la comissió d’urbanisme del consistori, que explicita que el Consorci no vengui més solars públics a la ciutat.

El text neix després que ERC detectés un anunci de licitació per compravenda de diverses parcel·les públiques, al barri de la Marina del Prat Vermell, amb data del passat 9 de juliol. “Es tractava de 3 solars de titularitat pública on s’hi havia de construir habitatge que seria públic i de lloguer” - ha explicat la regidora Eva Baró – “exactament el tipus d’habitatge necessari per poder engruixir el parc d’habitatge públic de lloguer de la ciutat, que recordem és només de l’1,8%, a anys llum dels estàndards europeus”. La licitació, segons la regidora republicana, “subhastava al millor postor aquests solars públics, obrint la porta a privatitzar-los”.

Baró ha destacat que en els solars s’hi podrien construir fins a 426 habitatges públics de lloguer. És per això que el text aprovat insta l’Ajuntament a aconseguir “la cessió o mantenir la titularitat pública d’aquestes parcel·les i construir-hi habitatge públic de lloguer”. A més, el text també apel·la a que el govern municipal negociï la cessió o compra dels solars que el Consorci de la Zona Franca no pretengui desenvolupar.

“Aquesta proposició només pretén assegurar que no es privatitzen solars públics, i menys aquells que s’haurien de destinar a la construcció d’habitatge públic i de lloguer”, ha sentenciat Baró.