Barcelona

Poblenou-Besòs

Notícia

ERC revalida la primera posició als barris del Poblenou-Besòs!


La repetició de les eleccions al Congrés i Senat han deixat als barris del Poblenou uns boníssims resultats per a Esquerra Republicana de Catalunya. La formació republicana ha obtingut de nou la victòria al Poblenou-Besòs, assolint 12.756 vots i un percentatge del 22,7% al conjunt dels sis barris. Aquests resultats situen a ERC com a primera força, superant al PSC en més de 900 vots. També destaca especialment la primera posició d'ERC al Districte de Sant Martí, que relega al segon lloc al PSC. Els sufragis rebuts situen el territori de la Secció Local de Poblenou-Besòs per sobre del resultat d’ERC al conjunt de la ciutat de Barcelona (20,9%).

Fent el desglossament per barris trobem que ERC ha estat primera força a quatre dels barris. El Poblenou amb un 27,8% dels vots ha esdevingut el barri amb més vot a ERC de la ciutat; al Parc i la Llacuna, hem obtingut la primera posició amb un 22,6% dels sufragis; Diagonal Mar i el Front Marítim amb un 22,4% i, en darrer lloc, la Vila Olímpica, on ERC ha reunit el 19,8% dels suports.

Esquerra Republicana també ha estat segona força a Provençals del Poblenou, amb un 21,8% dels vots (on el PSC ha estat primera força per 133 vots). Finalment els resultats al Besòs i Maresme (15,8%) han estat espectaculars, pujant 0,3 punts percentuals respecte el 28A i obtenint una tercera posició.