Barcelona

Grup municipal

Notícia

ERC preguntarà l’opinió del govern sobre “el decret de llei mordassa digital” i la seva afectació a Barcelona


Els republicans també volen que l’Ajuntament insti a que es desenvolupi el reglament turístic sobre llars compartides “per evitar escletxes que faciliten nous habitatges turístics camuflats”

Esquerra Republicana de Catalunya vol saber l’opinió del govern municipal sobre el “decret de llei mordassa digital aprovat ahir al Congrés” que, en paraules del portaveu Jordi Coronas, “ens assimila a altres països que censuren la xarxa i les webs i que des del propi govern municipal es va criticar”. És per això que la pregunta a l’alcaldessa del plenari de demà versarà sobre aquest tema i sobre com aquest decret pot afectar la ciutat que tal i com ha recordat el regidor “és la seu del Mobile World Congress”.

En la part d’impuls els republicans presentaran una proposta per tal que l’Ajuntament insti a la Generalitat a desenvolupar  el reglament turístic de Catalunya per tal “d’evitar activitat turística il·legal o camuflada”. “Som favorables a l’economia col·laborativa però no podem deixar buits per activitats especulatives o il·legals que vagin en contra de la ciutat”, ha apuntat Coronas, que ha resumit l’objectiu del text presentat en “evitar escletxes per nous habitatges turístics camuflats i poder tenir major control”.

El regidor també ha insistit en la necessitat de potenciar el cos d’inspecció “per tal de dotar-los adequadament de recursos perquè puguin fer complir la norma”.

A més d’aquests punts, ERC preguntarà al govern sobre la política internacional del consistori després de l’assistència de la republicana Elisenda Alamany a la cimera de les Ciutats i Governs Locals Units a Durban, Sudàfrica, “per saber l’estratègia de l’Ajuntament i per saber per què hi ha manca de coordinació amb la resta de ciutats de l’AMB, amb la Generalitat i amb l’Estat”. Finalment, els republicans impulsaran una Declaració Institucional per denunciar els intents de censura del Tribunal Constitucional a la Mesa del Parlament de Catalunya.

Al·legacions a la Zona de Baixes Emissions

A la roda de premsa el portaveu republicà també ha anunciat les al·legacions que el seu grup ha presentat a la Zona de Baixes Emissions (ZBE) que es posarà en marxa a partir de l’any vinent. “Sempre hem dit que la proposta és una mesura reactiva i poc ambiciosa”, ha continuat el regidor, que ha resumit les seves al·legacions en quatre punts:
  • Definir i incloure indicadors ambientals per mesurar l'eficàcia de la mesura
  • Ampliar el nombre d’estacions de control ambiental de l’aire
  • Constituir una Taula de seguiment de la ZBE
  • Aplicar una exempció durant dos anys per a les famílies amb rendes baixes que no tinguin alternativa al cotxe en els seus desplaçaments.