Barcelona

Grup municipal

Notícia

Jordi Coronas:“Teníem raó sobre el tramvia: no podem posar diners públics per donar beneficis als privats”


ERC es referma en la postura que porta dos anys manifestant sobre la unió dels tramvies, després de conèixer el repartiment de dividends: “estem a favor de la unió, però si hi ha inversió pública el retorn ha de ser públic”
 

“Dos anys després queda clar que teníem la raó: estem a favor de la unió dels tramvies però si hi ha inversió publica el retorn ha de ser públic, de cap manera privat”. D’aquesta manera ha reaccionat avui el grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona a la notícia del repartiment de 90 milions d’euros de dividends a les empreses que formen part de la concessió del Tramvia.

El portaveu Jordi Coronas ha recordat que quan es va debatre la unió dels dos tramvies per la Diagonal els republicans “vam posar el focus sobre la qüestió dels beneficis exagerats i el desequilibri absolut que hi ha en la concessió del tramvia”, i ha insistit en la idea que si es realitza una inversió pública “no pot ser que es sigui per donar beneficis als privats”.

“Això ha de servir d’avís”, ha continuat el regidor. “Advertim al govern que ERC, tal com vam dir en el seu moment, seguirem sense acceptar una inversió pública del tramvia per beneficiar els privats”, i ha assegurat que la unió dels tramvies, que tal i com apunten els estudis faria doblar els viatgers, generaria “encara més desequilibri”.

Fraccionar el pagament de la T-Jove

Coronas també ha anunciat que a la propera la comissió d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat ERC presentarà una iniciativa “per anar un pas més enllà en la proposta tarifària que va anunciar el govern municipal per garantir el pagament mensual fraccionat de la T-Jove”. El regidor ha recordat que aquesta, juntament amb l’emissió de duplicats dels títols en cas de pèrdua o trencament, és una “demanda històrica del moviment associatiu juvenil” i que va ser inclosa dins les 249 propostes del Consell de la Joventut de Barcelona.

“És necessari que l’Ajuntament faci el possible per facilitar el pagament d’aquest títol, que tot i rebaixar-se 20€ amb les noves tarifes, suposa un esforç econòmic per un sector que pateix una situació de precarietat econòmica”, ha conclòs Coronas.