Barcelona

Districtes

Notícia

ERC inicia un pla d’actuació contra el xoc climàtic als districtes


Els republicans presenten una bateria d’iniciatives als consells plenaris de districte entre les que destaca una proposta per la implantació d’una zona d’ultra baixes emissions a l’Eixample

Aquest mes de desembre, Esquerra Republicana posa en marxa una estrategia per impulsar projectes destinats a combatre el xoc climàtic a diferents zones de la ciutat. Els 46 consellers de districte, que també han iniciat formacions específiques sobre emergència climàtica han treballat un conjunts de proposicions i precs per debatre als consells plenaris.

Eixample, una zona d’ultra baixes emissions
12/12 - 19h

Entre les propostes del republicans destaca una iniciativa per elaborar, en el termini de sis mesos, un estudi d’implantació d’una zona d’ultra baixes emissions a l’Eixample amb l’objectiu de complir-hi la directiva europea normativa 2008/50/CE relativa a la qualitat de l’aire. La proposta, que podria tirar endavant aquesta mateixa tarda, té l’objectiu d’anar un pas més enllà i millorar la Zona de Baixes Emissions plantejada pel govern municipal, començant per un dels districtes amb més contaminació atmosfèrica de Barcelona.
Esquerra, que ha manifestat en diverses ocasions que la línia marcada pel consistori és poc ambiciosa i insuficient, vol fer de la lluita contra el xoc climàtic una de les seves prioritats, per això pretén baixar al detall i concretar una serie d’accions per millorar la qualitat mediambiental als districtes.   

Sarrià, un nou carril bici i recollida selectiva d’escombraries
17/12 - 19h 

Els republicans volen impulsar una aposta decidida per mitjans de transport més sostenibles i donat que el districte de Sarrià - Sant Gervasi és un dels que compta amb menys quilòmetres de carril bici demanen construir un carril bici al llarg de la Via Augusta des de l'avinguda de la Diagonal fins la Plaça Borràs. De la mateixa manera proposen que el govern estudiï la implantació de serveis de recollida d'escombraries en zones com el Farró i els entorns del Turó Parc, atesos els bons resultats del porta a porta que ja es practica al casc antic de Sarrià. 

Horta, més punts de càrrega per cotxes elèctrics 
12/12 -  19:30h

Conscient que Barcelona moren anualment 400 persones de forma prematura degut a la contaminació atmosfèrica i més de 3.000 a l’Àrea Metropolitana, al districte d’Horta-Guinardó ERC planteja fer un estudi per instal·lar nous punts de càrrega de vehicles endollables, establint com a mínim dues àrees de càrrega elèctrica a cada barri, una per a la ciutadania i l’altra per vehicles compartits. Els consellers de districte també pretenen començar un treball d’anàlisi conjunt amb entitats i associacions veïnals, per implantar mesures de pacificació urbana als diferents barris del Districte, prioritàriament al Baix Guinardó i Guinardó.

Sant Andreu, noves estacions per mesurar la qualitat de l’aire
03/12 - 18:30h

L'1 de gener de 2020 entrarà en vigor la Zona de Baixes Emissions, i entre les millores proposades per Esquerra Republicana, els consellers del districte de Sant Andreu proposen instal·lar una estació fixa de mesurament de la contaminació a la Avinguda Meridiana, fruit de les demandes veïnals i la preocupació per la salut de la ciutadania. 
 
Nou Barris, 3 milions d’euros per al Programa de Rehabilitació de Finques d’Alta Complexitat
11/12 -  18:30h

Nou Barris és un dels districtes més afectats per casos de vulnerabilitat socioeconòmica i pobresa energètica, per això el grup d’Esquerra Republicana creu que les dotacions pressupostàries associades al Pla Clima són insuficients a l’hora de donar una resposta eficaç al  l’emergència i insta el Govern de la ciutat a estendre el Programa de Rehabilitació de Finques d’Alta Complexitat a tots els barris del districte i a que dins del pressupost corresponent al proper exercici 2020, s’inclogui una partida mínima de 3M€.

Sant Martí, un punt verd fixe a Camp de l’Arpa
05/12 - 19h

El barri del Camp de l’Arpa del Clot compta amb una població de 38.176 habitants i és el barri amb més habitants del districte per això els consellers republicans demanen al consistori instal·lar un Punt Verd fixe amb l’objectiu de millorar la gestió de residus i garantir la preservació del medi ambient.

Ara la intenció d’ERC és seguir plantejant propostes concretes en aquesta direcció a la resta de consells de districte.