Barcelona

Grup municipal

Notícia

ERC defensa rebaixar “al voltant d’un 40%” la taxa de terrasses proposada pel govern


Els republicans es continuen mostrant d'acord en augmentar l'actual ordenança de terrasses, tot "modulant l'increment" exposat per la proposta inicial del govern.

El regidor Jordi Castellana recorda que els republicans ja van expressar en comissió que el plantejament del govern municipal “anava més enllà del que seria raonable”

Esquerra Republicana espera assolir una rebaixa “al voltant del 40%” sobre les tarifes recollides a l’ordenança de la taxa de terrasses proposada pel govern municipal. Així ho ha anunciat avui el regidor republicà Jordi Castellana, que ha explicitat que si bé aquesta mesura “no està tancada”, el “nivell de detall” de les negociacions “sí permet explicar què vol dir la rebaixa substancial” que els republicans van manifestar.

“A la comissió d’economia vam dir que compartíem parts de la proposta del govern com la zonificació”, ha continuat Castellana, que tanmateix ha apuntat que el seu grup entenia que la proposta d’augment de les tarifes “s’anava més enllà del que seria raonable”.
La rebaixa que ERC planteja respecte la proposta inicial del govern municipal s’aplicaria de forma transversal a totes les zones que planteja la nova ordenança. “Esperem que s’apropi al 40% de rebaixa, o que sigui directament el 40%”, ha reblat el regidor.

El republicà també s’ha referit a altres ordenances, com la nova taxa de residus anunciada aquesta setmana pel govern. Per Castellana, aquest nou tribut “no està dissenyat com hauria”, ja que “’planteja una taxa de recollida en lloc d’una taxa de generació, que permetria generar incentius reals al reciclatge i la reducció de residus”.

Respecte les zones verda i blava Castellana ha manifestat “certs dubtes” sobre com podria afectar a tota la normativa de mobilitat “com la Zona de Baixes Emissions i les Tarifes de transport públic”. “Hi ha un seguit d’elements que encara hem d’acabar de concretar”, ha sentenciat.