Barcelona

Sant Martí

Notícia

Visitem el Centre d’Art Santa Mònica!


Un grup de militants i amics d’Esquerra Sant Martí vam tenir l’oportunitat, gràcies a la iniciativa de la Comarcal, de reunir-nos i visitar, dissabte 14 de desembre, les dues exposicions que es celebren al centre d’Arts Santa Mònica, dedicades a la difusió de les obres de dos grans artistes catalans contemporanis.

Ambdues exposicions “Com un arbre nu” dedicada a Lluís Llach i, “Els ulls fèrtils” a Vicenç Altaió, van tenir una primera part guiada on vàrem poder recórrer la obra de tots dos artistes en les seves diferents etapes de producció artística al llarg de les seves extenses carreres.

D’en Vicenç Altaió, van poder conèixer la seva prolífica obra, la poètica i la de escriptor i col·laborador incansable en múltiples revistes i publicacions. Altaió és un productor de cultura a través de les seves nombroses expressions artístiques, recollides en diferents productes editorials presents a l’exposició. La seva obra es també fruit de les seves relacions i col·laboracions amb molts altres artistes i intel·lectuals contemporanis. Publicacions on l’artista va deixar la seva empremta personal d’agitador i provocador social.

La mostra dedicada a Lluís Llach commemora els seus cinquanta anys de cançons. És planteja com una passejada pel seu món interior a través de la seva obra musical, acompanyada de diferents percepcions sensorials que ens traslladen a la vida i obra del músic empordanès.

Accedim la exposició a través de la sala d’audició, on podem escoltar la seva famosa cançó “L’Estaca”, en múltiples idiomes i versions. Imprescindible el pavelló de fusta a la sala central, on emociona escoltar les cançons més valorades amb l’acompanyament d’imatges i particularment emotiva, la de la seva fidel guitarrista la Laura Almerich, desapareguda recentment. També penetrem al bar Antic, per sentir el seu amor per la poesia. En acabar, també es pot fer un passeig virtual gràcies a la tecnologia 3D.

En definitiva, un matí ple de cultura i companyonia entre els nostres amics i militants de Sant Martí.