Barcelona

Grup municipal

Notícia

ERC encara el 2020 “mantenint l’impuls propositiu” afegint més “control i exigència” al govern


Els republicans preguntaran al proper ple si el govern ha enviat ja el comunicat de reconeixement dels drets polítics d’Oriol Junqueras com eurodiputat, tal com es va acordar al darrer plenari del 2019

Esquerra Republicana ha començat el 2020 fent balanç de la seva activitat l’any 2019 a través de la seva portaveu adjunta, Elisenda Alamany, que en roda de premsa ha destacat “l’actitud proactiva” que els republicans van realitar durant l’inici de mandat (amb 16 de 17 proposicions aprovades), i ha explicat que el grup encara el 2020 amb una voluntat de “fiscalitzar el govern”, amb “control i exigència” del compliment dels acords que ja s’han assolit. 

 

“En les primeres passes del mandat, ERC ha sabut transmetre la seva idea de ciutat amb propostes que han fet passar de les bones intencions de Colau a les propostes concretes”, ha continuat la regidora, que ha recordat que mesures com l’increment de la taxa turística o la regulació del lloguer turístic d’habitacions han estat iniciatives del grup d’ERC. 

 

100 milions extra en inversions al pressupost, que podria arribar als 3.000 milions

 

ERC continua en negociacions amb el govern de l’Ajuntament de Barcelona perquè, entre d’altres, el pressupost municipal incorpori 100 milions d’euros més en el capítol d’inversió, una de les prioritats del grup presidit per Ernest Maragall. Elisenda Alamany ha apuntat que d’assolir aquest objectiu, els comptes de la ciutat “superarien la xifra de 3.000 milions per primera vegada a la història”.

 

La regidora ha posat el focus en la necessitat d’aconseguir “garanties” perquè s’estableixi entre ERC i el govern municipal “una relació bilateral per saber on van destinats els diners, on s’estan gastant, en quines prioritats…”. “No volem només un acord puntual, sinó un treball conjunt d’execució d’aquest pressupost”, ha assegurat la regidora, que tanmateix ha reconegut que encara manquen elements per fer possible l’aprovació dels comptes, insistint en què els republicans “no tenim pressa, volem un bon acord en els eixos que veiem necessaris per fer avançar la ciutat”.

 

Un acord que ha d’incloure mesures en quatre eixos principals, segons els republicans, com ara la lluita contra l’emergència habitacional, atacar les desigualtats, especialment per acabar amb les diferències “esfereïdores” entre districtes, apostar per l’educació 0-3 anys i el combat contra el xoc climàtic. 

 

Sobre aquest darrer punt la portaveu s’ha volgut referir a la proposta llançada per l’alcaldia de suprimir el pont aeri entre Barcelona i Madrid. “No es poden fer cops de timó ni improvisacions que no compten ni tan sols amb el consens de tot l’equip de govern”, ha criticat Alamany. “Quan s’aclareixin que ens truquin, però siguem rigorosos i seriosos”. 

 

Informe de seguiment sobre la posició de l’Ajuntament envers la condició de Junqueras

 

La republicana també ha anunciat que ERC introduirà al proper ple del mes de gener un informe de seguiment sobre el grau de compliment dels acords de la proposició aprovada el darrer ple del 2019, en què entre d’altres punts el consistori es va comprometre a enviar una comunicació a tots els organismes en els quals participa en què reconegués la plena de condició d’eurodiputats d’Oriol Junqueras, Carles Puigdemont i Antoni Comín, així com el rebuig a l’actuació judicial del Tribunal Suprem.

 

“Volem saber si l’alcaldia de Barcelona s’ha posat en contacte amb els organismes internacionals en els quals participa per mostrar el seu rebuig a la situació d’anomalia democràtica actual”, ha reblat Alamany.