Barcelona

Sant Martí

Notícia

ERC assoleix 100 milions d’inversió extra al pressupost, que superaria per primer cop els 3.000 milions


Maragall aconsegueix el compromís de Colau d’incloure dues partides de 50 milions per a lluitar contra l’emergència habitacional i el xoc climàtic i programes estratègics per a l’educació 0-3 i el foment de l’ocupabilitat
 
Els comptes, en cas de ser aprovats, superarien per primer cop la barrera dels 3.000 milions
 
Esquerra Republicana ha assolit avui diversos compromisos de l’alcaldessa Ada Colau per tal d’incloure les principals exigències dels republicans als pressupostos municipals. Així ho ha anunciat el president del grup, Ernest Maragall, després de trobar-se amb Colau aquest matí a l’Ajuntament. ERC ha aconseguit la inclusió de 100 milions d’euros extra en el capítol d’inversions, una de les prioritats expressades en les darreres setmanes pels republicans. Aquests recursos es traduiran en 50 milions més d’inversió per reduir la llista d’espera en l’habitatge social i 50 milions per crear un fons d’inversió per la transició energètica a través de la rehabilitació d’edificis, sota el nom ‘Barcelona posa’t sostenible’.
 
“Estem a prop. Avui hem acabat d’arrodonir el concepte dels pressupostos i ara queda una feina de concreció i confirmar que efectivament els nostres criteris i per tant una base d’acord suficient amb el govern estan recollits degudament en la que acabarà sent la proposta d’acord definitiu a la comissió d’economia la setmana vinent i en el plenari de gener”, ha declarat Maragall. “Afegim 100 milions d’euros per invertir en dos àmbits clars: habitatge des d’una perspectiva social, i en la lluita contra el xoc climàtic”, ha continuat el regidor, que ha detallat que amb aquest compromís el capítol d’inversions passa del 14% al 18% del total del pressupost”.
 
Al preacord assolit avui entre Maragall i Colau també figura la inclusió d’una altra de les prioritats d’ERC en la negociació dels comptes: l’aposta decidida per l’educació com a eina de transformació social, especialment en l’etapa 0-3 anys, i en el foment de l’ocupabilitat a través, sobre tot, de la formació professional. Als pressupostos figuraran dos programes estratègics amb grups de treball, objectius i accions concretes per assolir-los.
 
“Si el pressupost incorpora els criteris que hem demanat des d’ERC, serà un bon pressupost i arribarà als 3.000 milions per primer cop, en un esforç històric de portar al límit de les seves capacitats el pressupost de la ciutat”, ha continuat Maragall, que també ha anunciat que el compromís amb el govern és el de “treballar en la reforma del finançament local” per “acabar amb les cotilles que limiten les ciutats”.
 
ERC ha reiterat de nou la seva voluntat d’assolir un acord que inclogui mesures en quatre eixos principals: la lluita contra l’emergència habitacional, atacar les desigualtats, especialment per acabar amb les diferències entre districtes, apostar per l’educació 0-3 anys i el combat contra el xoc climàtic. “Les exigències d’ERC estan perfectament recollides”, ha celebrat el republicà.
 
Finalment Maragall ha advertit que si bé la negociació de Barcelona no ha estat condicionada per d’altres negociacions, sí “hi ha conceptes i quantitats que estan lligades a l’acord polític pels pressupostos de la Generalitat”.