Barcelona

Grup municipal

Notícia

Maragall anuncia “una nova etapa” i assegura que Barcelona “té pressupost però no projecte"


ERC demana que l’alcaldessa “es torni a prendre seriosament l’estat de la ciutat” i recuperi, un cop l’any, un ple monogràfic obert a la ciutadania. Els republicans critiquen “la manca d’ambició” de les propostes anunciades ahir pel govern i proposen com “un objectiu de mandat” la pacificació de la Via Laietana
 

“ERC obre una nova etapa després que la ciutat compti amb un pressupost digne del seu nom”. Així ho ha manifestat avui el president del grup municipal republicà a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, amb “l’exigència i petició de resultats” i “l’impuls de projectes de ciutat a anys llum de carrers tallats unes hores en cap de setmana” com a eixos principals de la feina que ERC pretén desenvolupar. Per Maragall, ara Barcelona “té pressupost, però no té projecte”.

“Governar no consisteix en fer experiments, Barcelona no és un laboratori ni camp de proves”, ha criticat Maragall. “Governar és transformar, escoltar la ciutat, definir horitzons i prendre decisions”. En aquest sentit, el regidor ha assegurat que la ciutadania “vol que el seu govern municipal governi de veritat, cosa que ara no està succeint”.

El líder republicà ha anunciat la voluntat d’ERC de recuperar les sessions plenàries sobre l’estat de la ciutat. “Avui li demano a l’alcaldessa que es torni a prendre seriosament l’estat de la ciutat”, ha dit el regidor, detallant que la sessió podria realitzar-se com a mínim un cop l’any, en un horari que faciliti la màxima participació, el més obert possible a entitats, associacions i tota la ciutadania en general i que no es limiti, com passa des del 2017, a un debat d’una hora abans d’un ple ordinari.

“No anem bé, tenim una situació que ens exigeix una reacció i ambició que no veiem presents”, ha reblat el líder republicà al consistori, que s’ha mostrat crític amb les mesures ahir anunciades per Colau: “l’alcaldessa no va respondre a les necessitats de la ciutat”.

Maragall també s’ha referit a les propostes ahir anunciades per Colau, com ara el tall al trànsit durant unes hores els dies de cap de setmana d’alguns carrers de la ciutat: “l’anunci té menys efecte de canvi en la ciutat del que ja tenen les curses que es fan els caps de setmana”. En un sentit similar s’ha pronunciat la portaveu Elisenda Alamany, afirmant que les mesures anunciades ahir “es troben molt per sota de l’ambició que necessita la ciutat per emprendre accions decidides sobre el xoc climàtic”.

Pacificació de la Via Laietana

Per canviar aquesta dinàmica del govern que ERC realitza de l’acció del govern municipal, Alamany ha anunciat que els republicans pretenen “emprendre una pacificació rigorosa i seriosa per pacificar la Via Laietana”, situant-lo com un “objectiu de mandat”. “Hem fet una feina des de Ciutat Vella des de fa anys amb veïens i comerciants, i la posem a disposició per fer realitat el que ha de ser un objectiu de mandat”, ha insistit la regidora.

A banda d’aquesta proposta, Alamany ha fet balanç d’algunes de les accions empreses pel govern municipal, mostrant-se crítica amb els resultats de l’empresa Barcelona Energia després que només hagi aconseguit un 7% de l’objectiu de clients, amb “la perversió absoluta” del repartiment de dividends a través de deute entre les empreses que gestionen la concessió del tramvia, de la gestió de la seguretat “que l’equip de govern no ha sabut abordar” o les “mesures cosmètiques i improvisades” en matèria de lluita contra la contaminació.