Barcelona

Grup municipal

Notícia

ERC demanarà que l’Ajuntament assessori legalment els afectats per pisos turístics il·legals


Els republicans també demanaran al plenari de divendres que l’Estat declari nul·la sentència de mort a Lluís Companys i il·legalitzi la Fundació Francisco Franco
 

Esquerra Republicana continua presentant propostes per tal d’abordar la problemàtica dels lloguers turístics il·legals i presentarà al plenari municipal del proper divendres una proposició per tal que l’Ajuntament estableixi un servei d’assistència legal als propietaris i veïns afectats per activitats turístiques il·legals i que es personaria als locals amb policia per garantir el restabliment dels drets dels veïns i veïnes. És la segona mesura enfocada a acabar amb aquesta problemàtica, després d’aprovar una altra iniciativa per tal de regular el lloguer turístic d’habitacions.

El portaveu republicà, Jordi Coronas, ha recordat que fa pocs dies es va conèixer el cas de dos joves que van haver d’abandonar el seu pis per culpa del pis turístic il·legal que tenen a la porta del davant, rebent un d’ells una pallissa per part d’una de les persones que el gestiona. “Això ha d’acabar. Barcelona no es pot permetre situacions abusives com aquestes i situacions violentes per part de màfies”, ha assegurat Coronas. “Presentem proposició per protegir persones que pateixen aquestes situacions”, ha dit.

La iniciativa també pretén blindar la continuïtat del servei de vigilància que actualment presten els visualitzadors. “L’actual contracte acaba a l’abril i BSM no té pressupost per continuar-lo”, ha advertit el regidor republicà, que ha assegurat que el seu grup té constància que el servei “es volia externalitzar”. Tanmateix, per una qüestió de terminis, Coronas veu “difícil” que el servei pugui estar actiu el mes d’abril. “Volem garantir la continuïtat del servei i de les persones que tenen experiència”.

Per últim, la proposició també contempla que l’Ajuntament posi en marxa una campanya publicitària internacional que adverteixi als potencials turistes de les conseqüències negatives que poden experimentar si es lloga un pis turístic il·legal.

Anul·lació de la sentència a mort de Lluís Companys, il·legalització de la Fundació Francisco Franco i balanç del Pla de Xoc a Ciutat Vella

ERC també portarà al plenari un prec perquè l’Ajuntament de Barcelona insti al Govern de l’Estat a anul·lar la sentència del Consell de Guerra que va condemnar el president Companys a mort, aprofitant que aquest 2020 es commemora el 80è aniversari del seu afusellament.

Els republicans també impulsaran una Declaració Institucional perquè l’Ajuntament de Barcelona es mostri favorable a que el govern de l’Estat il·legalitzi la Fundació Francisco Franco, així com una pregunta al govern municipal per tal de conèixer el balanç del Pla de Xoc al districte de Ciutat Vella, engegat el 2018 per lluitar contra l’augment de la inseguretat i la criminalitat a la zona.