Barcelona

Grup municipal

Notícia

Ernest Maragall al govern: “Tenim pressupost: s’han acabat les excuses i les lamentacions per justificar qualsevol inacció”


El líder republicà assegura que el seu vot “es converteix des d’ara en exigència, en vigilància, pressió i iniciativa continua” perquè els recursos dels comptes “es transformin en un retorn tangible”

“Tenim els recursos, tenim una nova relació institucional. S’han acabat les excuses, s’han acabat les lamentacions, no podem admetre ni apel·lacions a altres responsabilitats per justificar qualsevol inacció”. Així s’ha dirigit avui Ernest Maragall al govern de Barcelona liderat per Ada Colau després que el consistori aprovés els pressupostos per a l’any 2020, impulsats des del setembre per Esquerra Republicana i que ha comptat també amb la incorporació de Junts per Catalunya a la votació.

“Per fi tenim pressupost, després de quasi 4 anys de paràlisi trenquem aquesta inèrcia negativa i emprenem un rumb clarament positiu”, ha assegurat Maragall, que ha avançat l’actitud exigent que prendrà el seu grup municipal. “Des d’avui mateix, des d’ara, el vot es convertirà en exigència. En vigilància, en pressió, en iniciativa continua perquè tots i cada un d’aquests 3.000 milions, i alguns més que hem de ser capaços de generar, es transformin en un retorn visible, tangible i mesurable per al conjunt de la ciutadania”, ha afirmat el regidor.

Maragall ha posat en valor que ERC va ser el primer grup en abordar la necessitat de tenir pressupostos, a través d’un article a la premsa al mes de setembre del 2019. “Una decisió polític que el grup d’ERC va prendre fa 4 mesos, abans d’entrar en qualsevol diàleg real amb Barcelona en Comú”.

Més de 3.000 milions amb un gran pres de la inversió

ERC va aconseguir la inclusió de 100 milions d’euros extra en el capítol d’inversions, que arriba al 18% del total dels comptes, una de les prioritats expressades en les darreres setmanes pels republicans. Aquests recursos es tradueixen en 50 milions més d’inversió per reduir la llista d’espera en l’habitatge social i 50 milions per crear un fons d’inversió per la transició energètica a través de la rehabilitació d’edificis, sota el nom ‘Barcelona posa’t sostenible’.

Als pressupostos figuraren també dos programes estratègics amb grups de treball, objectius i accions concretes per assolir dues prioritats d’ERC: l’aposta decidida per l’educació com a eina de transformació social, especialment en l’etapa 0-3 anys, i en el foment de l’ocupabilitat a través, sobre tot, de la formació professional.

A més, els pressupostos recullen 30 mesures concretes territorialitzades per districtes i 26 projectes de millora de serveis municipals proposats per Esquerra Republicana, així com compromisos polítics per lluitar contra la derogació de les normatives que limiten les capacitats econòmiques dels ajuntaments i per establir una relació de lleialtat i respecte amb la Generalitat de Catalunya.