Barcelona

Grup municipal

Notícia

Barcelona assessorarà legalment els afectats per pisos turístics il·legals a proposta d’ERC


La proposició dels republicans és aprovada al plenari poques setmanes després que un jove fos agredit físicament i hagués d’abandonar el seu pis per culpa d’un allotjament turístic il·legal

El plenari de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat avui una proposició d’Esquerra Republicana per tal que el consistori estableixi un servei d’assistència legal als propietaris i veïns afectats per activitats turístiques il·legals i que es personaria als locals amb policia per garantir el restabliment dels drets dels veïns i veïnes. Miquel Puig, regidor d’ERC, ha assegurat que l’Ajuntament “com a mínim els ha de dir que els proporcionarà suport jurídic, perquè els afectats es troben indefensos i no saben què fer”.

Fa unes setmanes es va conèixer el cas de dos joves que van haver d’abandonar el seu pis per culpa del pis turístic il·legal que tenen a la porta del davant, rebent un d’ells una pallissa per part d’una de les persones que el gestiona. “No és un fet aïllat, és una manifestació més d’una cosa que està passant en aquesta ciutat per part d’organitzacions cada vegada més portent i que actuen cada vegada de manera més arrogant”, ha insistit Puig.

La iniciativa també pretén blindar la continuïtat del servei de vigilància que actualment presten els visualitzadors, actualment amenaçada per una possible externalització que encara no s’ha posat en marxa.

Per últim, el text aprovat també contempla que l’Ajuntament posi en marxa una campanya publicitària internacional que adverteixi als potencials turistes de les conseqüències negatives que poden experimentar si es lloga un pis turístic il·legal.