Barcelona

Grup municipal

Notícia

ERC tem que el repartiment de les llicències de motos compartides entre 21 empreses acabi perjudicant els usuaris i la viabilitat del servei


 Els republicans afirmen que “garantir el millor servei possible” a la ciutadania de motos i bicis compartides hauria de ser el criteri més important a tenir en compte

El grup municipal d’Esquerra no comparteix el criteri d’adjudicació entre 21 empreses per l’excessiva fragmentació i el perjudici que pot provocar pels usuaris.
 

Esquerra Republicana ha manifestat avui els seus dubtes sobre la qualitat del servei cap als usuaris que les empreses de motocicletes compartides podran prestar després de conèixer que fins a 21 companyies han obtingut llicències a la ciutat, a l’espera de la presentació de la documentació necessària. Aquest fet redueix a 331 llicències de moto per cada empresa, una circumstància que pot afectar “la qualitat del servei, la disponibilitat dels vehicles i la comoditat dels usuaris”, ha apuntat el regidor republicà Max Zañartu.

“Garantir el millor servei possible als usuaris ha de ser la prioritat”, ha assegurat Zañartu. El regidor ha explicat que amb l’actual nombre d’empreses amb llicències els clients d’aquests serveis es poden trobar amb el fet que hagin de fer servir un gran nombre d’aplicacions diferents per a poder accedir a una moto compartida. Aquesta fragmentació del servei podria suposar una major dificultat per trobar vehicles disponibles i una complicació excessiva a l’hora de gestionar aquest servei.

La complicació del gran nombre d’aplicacions diferents es podria resoldre, segons el regidor, a través d’APIs, per tal que des d’una plataforma es pogués accedir als vehicles de totes les altres empreses. Una possible solució que els republicans encoratgen per tal de no caure “en un caos que perjudicaria tant a les empreses com, en especial, els veïns i veïnes de la ciutat”.

Zañartu insisteix en la necessitat que les empreses de motosharing i bicisharing compleixin amb totes les normatives, en especial el respecte per l’espai públic. També destaca que aquest servei de vehicles elèctrics, “ben gestionat”, pot ajudar “a reduir el nombre de motos privades de gasolina als carrers de la ciutat”.

Per això lamenta que el repartiment de llicències, dut a terme per l’Ajuntament, pugui no acabar ajudant a la millora del servei, sinó que acabi fent -lo més complex i poc viable. “Hem de ser molt exigents en el compliment de les normes per part d’aquets vehicles, però no hem de dificultar els projectes de mobilitat compartida i elèctrica esmicolant l’oferta fins al punt de fer-la inviable”, ha sentenciat Zañartu.

Per tal de conèixer tots els detalls de la concessió de llicències, Esquerra sol·licitarà tota la informació sobre aquest repartiment, especialment aquella que pugui tenir incidència sobre l’afectació pels usuaris, per la mobilitat i per les empreses que ja ofereixen aquest servei.