Barcelona

Grup municipal

Notícia

ERC demana estudiar la regulació o la prohibició de la venda d’animals exòtics a Barcelona


Els republicans també proposaran que l’Estat cedeixi a l’Ajuntament els seus edificis, solars i espais en desús i refermaran el seu compromís de destinar les naus de Can Ricart al Campus de les Arts

Esquerra Republicana pretén impulsar una modificació a l’Ordenança de protecció, tinença i venda d’animals de Barcelona per tal que en el termini d’un any estigui regulada o directament prohibida la venda d’animals exòtics a la ciutat. Aquesta és una de les proposicions que els republicans portaran a la propera roda de comissions municipals, que arrenca demà. En concret, la proposició es debatrà a la comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació, Seguretat i Prevenció, atès, segons ERC, al gran nombre d’animals exòtics que existeix actualment a Barcelona i el gran volum de tràfic il·legal al qual estan sotmesos.

A banda de la posada en marxa d’un grup de treball, dins del marc del Consell de Convivència, Protecció i Defensa dels Animals per estudiar la modificació de l’ordenança, la proposició també recull la necessitat de realitzar una campanya informativa per tal d’evitar la compra d’aquest tipus d’animals i promoure’n l’adopció, així com la garantia de traçabilitat de la informació dels exemplars rescatats a la ciutat.

Cessió d’edificis, solars i espais en desús que siguin de propietat estatal

A la comissió d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, ERC demanarà que el govern municipal elabori un inventari en el termini de 3 mesos per tal d’identificar els solars, edificis i espais en desús, o susceptibles de ser-ho en un futur, que siguin propietat de l’estat espanyol. L’objectiu d’aquesta mesura és tenir el màxim d’informació per tal de definir l’estratègia de negociació a seguir per part del govern de la ciutat per aconseguir-ne la seva cessió, atesa la necessitat d’espais que pateix la ciutat per destinar-los a equipaments o habitatges.

Compromís de l’Ajuntament de destinar les naus de Can Ricart pel Campus de les Arts

Esquerra també insistirà en el compromís municipal de destinar les naus de Can Ricart, al districte de Sant Martí, per tal de posar en marxa el Campus de les Arts de la Universitat de Barcelona, un projecte cabdal, segons els republicans, per aconseguir potenciar els estudis artístics superiors a Barcelona i al conjunt de Catalunya. La proposició, que es debatrà a la comissió de Drets Socials, Cultura i Esports, també reclama a la UB que tanqui els acords de finançament necessaris per a la rehabilitació de les antigues naus industrials abans del desembre d’aquest any, i que es posi en funcionament un grup de treball entre administracions, amb la participació de l’Ajuntament, la Diputació i la Generalitat, per fer el seguiment i desenvolupament del Campus de les Arts.